Kadripaşa 2/C öğrencilerinden doğa dostu etkinlik

Edirne'de çevre bilinci ve doğa sevgisini küçük yaşlarda kazandırmak amacıyla Kadripaşa İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri, 'Yeşil Vatan Benim Okulum, Geleceğe Çare' adlı anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kasım ayı kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ormansız ve ağaçsız toprak vatan değildir.' sözünden ilham aldı.

TAKİP ET

Etkinlik boyunca minik öğrenciler, doğayı korumanın ve yeşil alanların önemini anlatan çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları afişler, resimler ve sloganlarla 'Yeşil Vatan' bilincini yaşatmayı hedefleyen çocuklar, çevreye duyarlı bireyler olma yolunda ilk adımlarını attı.

Etkinlikte yer alan öğrenciler, ağaçların doğaya kattığı değeri vurgulayan şiirler okudu, 'Geleceğe Nefes' temasıyla fideler dikti. Etkinlik boyunca öğrenciler hem eğlendi hem de doğa sevgisini pekiştirdi.

Etkinliğin amacının öğrencilerde çevre duyarlılığı oluşturmak ve Atatürk'ün doğa anlayışını gelecek nesillere aktarmak olduğu belirtildi.

Etkinlik, '#AtatürktenİlhamlaYeşilVatan', '#GeleceğeNefes' ve '#OrmanAyı' etiketleriyle sosyal medyada da paylaşılarak büyük beğeni topladı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme