'İşini adam gibi yap ya da GİT!'

Edirne Futbol İl Temsilcisi Ferhat Kemallarlı'ya maç saatleri konusunda keyfi davrandığı gerekçesiyle her hafta tepkiler gelirken Kemallarlı bir de taraflı davranmakla suçlanmaya başladı.

TAKİP ET
Edirne Futbol İl Temsilcisi Ferhat Kemallarlı'ya maç saatleri konusunda keyfi davrandığı gerekçesiyle her hafta tepkiler gelirken Kemallarlı bir de taraflı davranmakla suçlanmaya başladı. bu hafta yaptığı değişikliğin tamamen bir takımın lehine olduğunu savunan yöneticiler ve antrenörler Ferhat Kemallarlı'ya ateş püskürdüler.

Edirne Amatör Futbol Liglerinin patronu Futbol İl Temsilcisi Ferhat Kemallarlı'ya her hafta gösterilen tepkiler bu hafta çığ gibi büyüdü. Her hafta pazartesi günü açıklanan fikstürde bazen 2 hatta 3 kez değişiklik yapılması başta olmak üzere, erken saatlerdeki maçların hep aynı takımlara denk gelmesi verilen tepkilerin başlıca sebebiydi.

Bu hafta maç saatlerinde yapılan değişikliğin saati değişen maçlara taraf olan takımlardan sadece birinin lehine olması dikkat çekti.

Saat 14.00'da oynanacak olan Sarayspor-Anafartalar maçının 16.00'a alınması yüzünden 16.00'da oynanacak olan Saraçhanespor-Tayakadınspor maçı da 14.00'a alındı.

SARAÇHANE VE TAYAKADIN'DAN BÜYÜK TEPKİ

Edirne Birinci Amatör Ligi A grubu Takımları Tayakadınspor ve Saraçhanespor yöneticileri Futbol İl Temsilcisi Ferhat Kemallarlı ve Tertip komitesi üyelerinin maç saatlerini kasıtlı olarak değiştirdiğini iddia ederek yaptıkları açıklamalarla adeta ateş püskürdü.

Saraçhanespor başkanı Levent Altınok; "Futbol il temsilcisi Ferhat Kemallarlı'nın sezon başından bu yana Keyfi kararlarla maç saatlerinde değişiklikler yapması adeta bizleri canımızdan bezdirdi. Ya bu işi adam gibi yapsın ya da çeksin gitsin. Biz ligde zirve mücadelesi veren bir takımız. Tayakadınspor ile oynayacağımız maçın 16.00'dan 14.00'a alındığını ASKF'den gelen telefon ile öğrendik." Dedi.

"TELEFONUNA ULAŞILAMIYOR"

Altınok sözlerine şu şekilde devam etti: "Konu ile ilgili bilgi almak için defalarca kendisini aradım ama telefonu kapalı olduğu için ulaşamadım. Ardından ASKF Başkanı Osman Hatipler'i aradım ancak o da bana kendisine ulaşamadığı bildirdi. Bu tip keyfi uygulamalar canımızı sıkıyor"

Tayakadın spor Başkanı Nehir Çakar ise "Tayakadınspor'un hakkını kimseye yedirmem. Birileri bizi masa başı oyunları yaparak yıpratmak istiyor. Hafta sonu Saraçhane sahasında saat 16.00 da oynamamız gereken maçı Futbol il temsilcisi ve tertip komitesi saat 14.00'e alındığını telefonla bildiler. Bu sezon fikstürde çok oynandı. Maç saatleri zamansız ve yersiz değiştirildi. Bbiz mağduruz, yazıktır." Şeklinde konuştu.

ANAFARTALAR DA TEPKİLİ

Maç için Keşan'dan gelecek ve maçın ardından Keşan'a geri dönecek olan Keşan Anafartalarspor'un Antrenörü Nevruz Kaldı'nın görüşlerini telefonla aldık. Kendisi "bu değişikliğin sebebini anlayamadık. Maçımızın saatinin değiştirilme sebebinin Sarayspor'un iki futbolcusunun maça yetişebilmesi için alındığı söyleniyor. Maç saatlerinde yapılan değişikliğe rakibimiz Sarayspor'dan başka herkesin tepki göstermesi bu söylentinin doğru olduğu izlenimini bırakıyor. 16.00'da başlayacak maçın bitmesi 18.00'i bulacak. Keşan'a dönüşümüz zorlaşacak. Konu bize ASKF'den bildirildi. Ferhat Kemallarlı'yı aradık ancak ulaşamadık. Öğrendiğimiz kadarıyla maç saatleriyle ilgili hiçbir başvuru olmamış. Hiçbir başvuru olmadan, geçerli bir sebep olmadan maç saatleri neden değiştirildi bunun açıklanmasını istiyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

EN SERT TEPKİ KARAAĞAÇ'TAN

Süper Amatör Lig'in lideri Karaağaç Ardaspor, yapılan bu değişikliğe bir basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Kulüp Genel Kaptanı Zati Çerkez imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında Futbol İl Temsilcisi Ferhat Kemallarlı'nın hemen hemen her hafta maç saatleriyle ilgili keyfi değişiklikler yapması ve bu değişikliklerin bazı kulüplerin faydasına olduğunun görüldüğünden bahsedildi. Açıklama şu şekilde devam etti: "Temsil ettiği kurum ve işgal ettiği makam sebebiyle tarafsız olması gereken Futbol İl Temsilcisi Ferhat Kemallarlı'nın hiçbir yazılı başvuru olmamasına rağmen maç saatlerinde rakibimiz Sarayspor'un lehine olabilecek şekilde değişiklik yapmasını esefle kınıyoruz. Saatleri değiştirilen maçlarda taraf olan kulüplerin Sarayspor haricindeki tamamının bu değişikliklere sert tepki göstermesi de kararın taraflı olduğunun göstergesidir. Ferhat Kemallarlı'nın bu taraflı tutumlarının son bulmasını, aksi halde görevini layıkıyla yapabilecek birine bırakmasını istiyoruz." Sarayspor'un lehine olabilecek değişiklik şu şekilde açıklanmış: "Sarayspor'un iki sporcusu Harun ve Mert'in saat 11.30'da İstanbul'da oynayacakları firmalar arası maç sebebiyle saat 14'deki maça yetişme ihtimali yoktur. Ancak maç 16.00'a alınınca bu iki sporcunun zirve mücadelesindeki Sarayspor'un, zorlu Anafartalar maçına yetişmesi ve oynaması söz konusudur. Maç saatlerindeki değişikliğin bu sebeple yapıldığına inanmaktayız."

"SARAYSPOR AMATÖR LİGİ Mİ SÜPER AMATÖR LİGİ Mİ?"

Karaağaç Ardaspor başkanı Cesur Pakarda ise konu ile ilgili "Ligin adını Süper Amatör Ligi'nden Sarayspor Amatör Ligi'ne çevirelim. Bir takım bu kadar korunmaz. Acaba ligden çekilmemizi mi istiyorlar? Bu olaya tepki olarak Doyranspor maçına U-14 takımıyla çıkmayı teklif ettim ancak Yönetim Kurulumuz takımı bu zamana kadar liderlik koltuğunda tutanların emeğine yazık olacağından kabul etmedi." Şeklinde tepkisini gösterdi.

Bakmadan Geçme