'Gürkan'ı kutluyor başarılar diliyorum'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı kutlayan ve başarılar dileyen Belediye eski başkanı Hamdi Sedefçi 'Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na saldırı olmuş. Üzüldük, geçmiş olsun diyorum kendisine' dedi.

TAKİP ET

Seçimin bittiğini ve seçim döneminde yaşananların geride kaldığını belirten Belediye eski başkanı Hamdi Sedefçi, “ Recep Gürkan benim kardeşimdir. Seçim dönemi geride kaldı. Bir takım tatsızlıklar yaşanmış olabilir. Bunları benim psikolojime bağlamak gerekli. Ancak seçim bitti ve Sayın Recep Gürkan belediye başkanı oldu. Kendisini kutluyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

“CHP'DE KALMAK İÇİN TÜM GÜCÜMÜ SARF ETTİM”

Sedefçi, 1. Murat Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki bir restoranda düzenlenen toplantıda, yerel seçimlerde CHP'de kalmak için tüm gücünü sarf ettiğini fakat Edirne Belediye Başkanı seçilen Recep Gürkan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecinde, kendisine adaylığıyla ilgili bir dönüşte bulunmadığını belirtti.

"Mecburen biz bu işi artık onur ve şeref davası yaparak aday olduk" diyen Sedefçi, "Bu arada Sayın Genel Başkana saldırı olmuş. Üzüldük, geçmiş olsun diyorum kendisine. Demokrasilerde bir Genel Başkana saldırmak çok büyük yanlıştır. Bu durumu üzülerek karşıladığımı söylemek istiyorum. Sayın genel başkana geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum sizin aracılığınızla. Öte yandan yerel seçimlerde 45 gün kampanya yaptık. Büyük bir emek sarf ettik olmadı. Seçimi partiler kazandı" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Recep Gürkan'a her aman ağabeylik yapmaya hazır olduğunu belirten Sedefçi, “Seçim bitti. Benim kimseye kırgınlığım yok. Sayın Gürkan istediği zaman ağabeylik yapmaya hazırım. Önümüzdeki hafta randevu talep edeceğim, randevu gelirse kendisini tebrik etmeye gideceğim” dedi.

“OYLAR KENAR MAHALLELERDEN GELDİ”

Edirne'deki yerel seçimlerde 9 bin 613 oy alarak 4'üncü sırada yer alan ve seçimi kaybeden Sedefçi, CHP'nin kendisi sayesinde kazandığını öne sürerek, "Ben 9 bin 700 kadar oy aldım. Oyların çoğu kenar mahallelerden geldi. Merkezden az oy geldi. Bu kenar mahalle oyları ben aday olmasam, AKP'ye gitse ne olacaktı? CHP'nin kazanmasındaki baş mimar da benim. Bunu kimse unutmasın. Kenar mahalleler cuma gününe kadar benimleydi, cumartesi akşamı ne olduysa oldu. Ben söylemek istemiyorum. Merkez mahalleler partiye yöneldi. Denge alt üst oldu. O 6-7 bin oy ben aday olmasaydım kesinlikle CHP'ye gitmezdi. Edirne'de CHP'liler bana kızmasınlar, CHP'ye katkı yaptım. AKP'nin seçilmesini engelleyen benim, bundan kıvanç duyuyorum. CHP'liyim, çağırırlarsa yine partiye giderim yuvaya geldim derim" şeklinde konuştu.

“60 MİLYON BORÇ VAR”

Edirne Belediyesi piyasaya şuanda 60 milyon lira borcu olduğunu ve yurt dışına kaçtığına ilişkin dedikodular yapıldığını anlatan Sedefçi sözlerini söyle sürdürdü: "Edirne Belediyesi'nin şu anda piyasaya 60 milyon lira borcu var. Kimse havalarda uçmasın, şu anda bin nüfuslu Lalapaşa Belediyesi'nin borcu 2 milyon lira. Bizde çok daha büyük borcu olması gerekirken 60 milyon liradır. 45 milyon lira civarında da içme suyu, atık su ve uzun vadeli projelerimizin İller Bankası'na borcu var. Borçta geçmişten bugüne başkanların, benim alt yapı borçlarıdır. Ben gayet sağlıklıyım, yurt dışına gitmedim. Sürekli buralarda oldum. Bahçemde yaşıyorum. Ben devir teslim için çağırmadıkları için üzüldüm. Ben dün 'ağabey gel, devir teslim yapacağız' demesini bekliyordum, hiç kimse aramadı. Davet etmediler bende gitmeyi tercih etmedim"

Bakmadan Geçme