Gürkan 'Kadınların önde olduğu ilk ve tek liste'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, il seçim kuruluna teslim edilen CHP listeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gürkan, belediye meclis aday listesinin ilk 5 sırasını kadın adaylarından oluştuğunu ve erkek egemenliğine son verdiklerini belirtti.

TAKİP ET

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,çoğunluğu kadın adaylardan oluşan liste ile ilgili Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenlendi.

“Sandıklarda net ve kesin şekilde göreceğiz”

31 Mart'ta yapılacak yerel yönetim seçimiyle ilgili tüm partilerin belediye meclis üyesi ile il genel meclisi üyesi aday listelerini seçim kuruluna teslim ettiklerini söyleyen Başkan Gürkan, bütün partiler için seçimin tüm hatlarıyla başladığınıbelirtti.

Millet İttifakı'nın bileşenleri olarak İYİ Parti ile birlikte hazırladıkları belediye meclis listemizi seçim kuruluna teslim ettiklerini ifade eden Gürkan, bütün partilerin kendi bakış açılarıyla, kendi siyasal duruşlarıyla, kendi ideolojileriyle örtüşen bir meclis listesi hazırladığını söyleyerek; “Kuşkusuz ki her siyasi parti en iyi meclis listesiyle vatandaşın karşısına çıkma niyetinde. Ama her partinin bir başka amacı daha var; seçim çevresinde yani Edirne'de diğer partiler içerisinde de en iyi listeyi vatandaşın karşısına çıkarmak. Bunun takdiri şüphesiz vatandaşlarımızın. Bunun yansımalarını hem önümüzdeki seçim kampanyası döneminde hem de 31 Mart'ta sandıklarda hiçbir tartışmaya yer bırakmayarak net ve kesin şekilde göreceğiz” dedi.

“Kadınların önde olduğu ilk ve tek liste”

Dünya'nın yarısını kadınlar oluşturur, diğer yarısını da kadınların yetiştirdikleri oluşturur sözünden yola çıkan Başkan Gürkan, Türkiye'de ilk kez, CHPdâhil olmak üzere tüm siyasi partilerin, bugüne kadar yapmış oldukları seçimlerde böyle bir liste, iddia, hedef ortaya konduğunu belirterek;“Türkiye'de ilk kez 31 kişilik belediye meclis listesine giren kadın arkadaşlarımız tüm erkek adayların önünde yer aldı, yani hiçbir erkek kadının önüne geçemedi. Türkiye'de erkeklerin kadının önüne geçemediği ilk ve tek liste İYİ Parti ve CHP'nin hazırladığı Edirne Belediye Meclis listesi oldu” dedi.

“İlk 5 sırada yer aldılar”

Belediye Başkanı Recep Gürkan, onur ve gurur duydukları bir tabloile karşı karşıya olduklarını söyleyerek;“Edirne Belediye Meclisi'nde listemizde 5 kadın aday arkadaşımız vardı. Filiz Gencan, Mevlüde Baş, Nuray Yılmaz Geldi, Duygu Şener ve Emine Kâhyalar. 5'i de ilk 5 sırayı tamamen erkek hegemonyasından kurtararak sahip oldular” ifadelerine yer verdi.

“Bu ayrıcalık Edirne'nin kadınlarının”

1935'te kadın milletvekili çıkarmayı başaran Edirne halkının, 31 Mart'ta da listelerinden aday olanları da Edirne Belediyesi'ne eksiksiz göndereceğini vurgulayan Gürkan, “ İl Genel Meclis listelerimiz iki partinin ayrı ayrı yapıldı. İl Genel Meclisimizde CHP'nin ilk sırası kadın adayımız Çiğdem Gegeoğlu da yine tüm erkekleri geride bırakarak ilk sırada çıktı. Bu gurur, onur ve mutluluk hepimizindir. Bu ayrıcalık da Edirne'nin kadınlarınındır” dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP ile İYİ Parti'nin ülke ve millet için yaptıkları ittifakta ortaya koydukları bu sorumluluk bilincini, bu memleket sevdasını, bu kadını baş tacı yapan anlayışını, kadının bir toplum için olmazsa olmaz rolünü bütün kadınların çok iyi anlayacağını ve sandık başına gittiğinde gereğini yapacağını ifade etti.

“Ayrım yapmaksızın talibiz”

Kendilerini Edirnelilere hizmete adadıklarını ve 31 Mart'tan sonra kimseye oy veren veya vermeyen kavramı ile yaklaşmayacaklarını söyleyen Başkan Gürkan, hem belediye başkan adaylıklarında hem de il genel meclisinde Edirne halkının tümünün oylarına talip olduklarını belirtti.

Edirneli kadınlara seslenerek sözlerine son veren Başkan Gürkan, “lütfen bütün partilerin kadın adaylarına bakın, meclis listelerini iyice inceleyin. Eminim ki buna baktıktan sonra Edirne'deki bütün kadın seçmenlerimiz bizim listemizin haklılığını, doğruluğunu teslim edeceklerdir.”ifadelerine yer verdi.

Listelerdeki kadın adaylardan Filiz Gencan, Mevlüde Baş, Nuray Yılmaz Geldi, Duygu Şener ve Emine Kâhyalar da gurur ve mutluluk duyduklarını ve Edirne'de güzel bir seçim olacağını belirterek, teşekkürlerini sundu.

Toplantıya, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti Edirne İl Başkanvekili İbrahim Şahin, CHP Edirne Kadın Kolları Başkanı ve Edirne İl Genel Meclis Üyesi Adayı Çiğdem Gegeoğlu Edirne Belediye Meclisi Adayları Filiz Gencan, Mevlüde Baş, Nuray Yılmaz Geldi, Duygu Şener, Emine Kâhyalar katıldı.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme