Gençler uçuyor
THK Planör kursundan 22 öğrenci belge aldı. THK Edirne Şube Müdürü Nilüfer Köylüoğlu, 'Kursun açılmasında destek olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür ediyoruz' dedi.
Halkın verdiği fitre, zekat ve kurban derilerinden oluşan gelirlerini gençlerin eğitimi için harcayan Türk Hava Kurumu, Edirne açılan planör kursunda 22 öğrenciye eğitim verdi. Kursların ücretsiz olduğunu belirten THK Planör Uçuş Öğretmeni Oğuzhan Tunca, “THK olarak planör, yamaç paraşütü, serbest paraşüt gibi kurslar veriyoruz ve Edirne'de kursumuza katılan öğrenciler ücret ödemediler. THK olarak gelirlerimizi kurban derisi, fitre ve zekatlar oluşturuyor. THK olarak sadece sivillere değil, askeri okul öğrencilerine de kurs veriyoruz. Bu yıl içinde yaklaşık 1500 öğrenci planör kursuna katıldı. Planör kursuna başvuran öğrenciler değerlendiriliyor ve şartları taşıyanlar kurslara kabul ediliyor. Bu yıl 30 Mayıs günü başlayan kurs için 70 başvuru oldu ve 22 kişi kabul edildi. Bu kurs öncesi gerekli bilgiler veriliyor ve sınav yapılıyor. Sınavı geçenler teorik ve uygulamalı kurs görüyor. Bu kursu bitirenler ise Pilot lisanslandırma safhasına hak kazanıyor. Edirne'de yapılan kurs başarı ile tamamlanmıştır” dedi.
“BELEDİYENİN DESTEĞİNİ GÖRDÜK”
Kursın açılması konusunda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın büyük desteklerini gördüklerini ve THK çalışmaları hakkında bilgi veren Edirne Şube Başkanı Nilüfer Köylüoğlu, “ Kursun açılması, yolun yapılması ve pistin temizlenmesi konusunda Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın çok büyük destekleri oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Uçuş Öğretmeni Oğuzhan Tunca'nın da belirttiği gibi gelirlerimizi halktan toplanan yardımlar oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl Kurban bayramında beklenenin üzerinde kurban derisi topladık. Biz topladığımız yardımları Genel Merkeze gönderiyoruz ve daha sonra yardımlar sosyal faaliyetler için kullanılıyor. Planör kursu bu yıl 3. defa açılıyor ve çok talep var. Amacımız bunu sürekli hale getirmek. Kursumuz 18 haziran günü bitecek. Yarın ise Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin uçuş yapacak” dedi.
Planör uçuş eğitim planlamasının çok zor olduğunu belirten THK Edirne Şube Başkanı Köylüoğlu, “ Bu çalışmamızda bizi yalnız bırakmayan Uçuş Öğretmeni Erşen Kavuşturan, Oto Vinç Operatörü Ömer Fak ve Çetin Korkmaz, Teknisyen Oğuzhan Üzümlü, Sorumlu Hemşite Zeynep Kirişçiler'e ve THK Edirne Şube saymanımız Arda İşlekeller'e teşekkür ediyorum. Kursa katılarak belge alan gençlerimizde başarılar diliyorum” dedi.
Haber Merkezi