Ekmekli protesto

Türk Sağlık-Sen Edirne Şubesi çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın politikalarını protesto etti.

TAKİP ET
Türk Sağlık-Sen Edirne Şubesi çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın politikalarını protesto etti.

Türk Sağlık-Sen üyelerinden oluşan, ellerinde ekmek bulunan yaklaşık 30 kişilik bir grup Saraçlar Caddesi'nde toplanarak bir süre slogan attı. Türk Sağlık-Sen Edirne Şube Başkanı Alim Kanpolat, burada yaptığı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının ''huzursuz, endişeli ve karamsar'' hale sokulduğunu öne sürdü. Kanpolat, sağlık personeline son 5 yıldır zam yapılmadığını iddia ederek, ''Her memurun yıllık iznini kullandığı bir ortamda sağlık personeli olarak döner sermayeler kesildiği için senelerdir izinlerimiz yanmakta, izin bile kullanamamaktayız'' dedi. Protesto, sağlık çalışanlarının davul zurna eşliğinde halay çekmesinin ardından olaysız sona erdi.

''EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ''NDEN PROTESTO

Bu arada DİSK, KESK, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Türk Tabipler Birliği üyelerinin oluşturduğu ''Emek ve Demokrasi Güçleri'', protesto eylemi yaptı. İlhan Koman Parkı'nda toplanan yakalaşık grup, buradan slogan atarak Saraçlar Caddesi'ne yürüdü.

KESK Edirne Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ayhan Fırtına, grup adına yaptığı konuşmada, insanca yaşamın tüm insanların hakkı olduğunu söyledi. Fırtına, eşit, adil ve barış dolu bir ülke istediklerini ve bunun mücadelesini verdiklerini kaydetti.

Grup, bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

Bakmadan Geçme