Edirne'nin etini bu köy karşılıyor
Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı, etiyle ünlü olan 'Osmanlı' Köyü'nde hemen herkes et işi ile uğraşıyor. Kasapların her gün açık olduğu köyde kahvaltılarda Osmanlı sucuğu büyük ilgi görüyor.
Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı, etiyle ünlü olan 'Osmanlı' Köyü'nde hemen herkes et işi ile uğraşıyor. Kasapların her gün açık olduğu köyde kahvaltılarda Osmanlı sucuğu büyük ilgi görüyor.
500 Hanelik Köyde 3 Tane Et Lokantası Var
Edirne'nin Havsa ilçesinde bulunan 'Osmanlı Köyü' eti ve sucuğuyla meşhur. Bu kadar ünlü olmasının sebebi ise köyün adını taşıyan lezzetli 'Osmanlı Sucuğu'. Köyde toplamda 500 hane olmasına rağmen toplam 3 adet et lokantası var. Restoranlara ilçe ve şehir dışından köyün meşhur sucuğundan tatmak isteyenler akın ediyor.
"Sucuğun Lezzetini Baharatı Veriyor"
Osmanlı sucuğunun lezzetinin baharatından aldığını dile getiren İşletmeci yapan Mustafa Astürk; "Trakya Bölgesi hastalıktan ari bir bölge olduğu için biz hayvanlarımızı ilçe köylerden kendimiz seçerek alıyoruz. Sucuğun ünlü olmasının sebebi lezzetinden, Hayvanından ve içerisinde kullanılan baharat sucuğu lezzetli hale getiriyor. Türkiye'nin her yerine kargomuz vardır." Dedi.
İyi etin nasıl anlaşılacağı hakkında da bilgiler veren Astürk; "İyi etin rengi hafif pembe gibidir. Et morarmaya başladığı zaman ise bozulmuş olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz." İfadelerini kullandı.
"Hayvancılık En Büyük Geçim Kaynağı"
Osmanlı Köyü Muhtarı Arif Aykaç; "Köyümüzde hayvancılık en büyük geçim kaynağı. Sucuğumuzun bu kadar ünlü olmasının sebebi ise hayvanlarımız tamamen doğal beslenmesinden dolayıdır. Burada hayvanlarımız tamamen doğal ortamda otluyorlar ve bu da etini daha taze ve güzel yapıyor." Şeklinde konuştu.
Vatandaş Büyük İlgi Gösteriyor
Restoran işletmeciliği yapan Musa Karal; "Osmanlı köyünün sucuğu için garklı ilçelerden ve şehirlerden geliyorlar. İnsanlarımızın ilgisi oldukça yüksek. Buraya gelen insanlar çoğunlukla başkalarından duyarak geliyor. Köyümüzdeki lezzetleri görmeleri ve tatmaları için herkesi bekliyoruz." İfadelerini kullandı.
Ogün Kurkan