Edirne’de bir ilk
Gazetemiz yazarı ve eğitimci Hasan Öge, “ Hedefimiz Aile – Eğitim Koçu, Öğrenci – Eğitim Koçu, Öğretmen – Eğitim Koçu işbirliğinde öğrencimize ve aileye yardımcı olmak ve çocuğumuzun kişisel gelişimiyle beraber onu yarınlara hazırlamak olacaktır.” dedi.
Eğitim - Öğretim konusundaki yazılarıyla sizleri Gazetemizin “yaşam koçunuz” köşesinden bilgilendiren eğitimci - araştırmacı yazarımız H.Hasan ÖGE, değişen temel eğitimden ortaöğretime geçişte uygulanacak sınavlar ve değerlendirmelerle ilgili açıklamalarda bulunarak Edirne'de bir ilk ve örnek bir çalışma başlattığını ve bu çalışmalar ile ailelere yardımcı olmayı hedeflediğini açıkladı.
Eğitimci - araştırmacı yazarımız açıklamalarını köşesinden sizlerle paylaştığı gibi, yapacağı çalışmalarda beraber hareket edeceği aileler ile beraber çocuklarını daha mutlu bir geleceğe hazırlayacağını ifade etti.
Hasan Öge, “Hepimizin bildiği gibi Milli Eğitim Bakanlığımız Temel Eğitimden Ortaöğretime geçişte bu öğretim yılı başında yeni bir SINAV SİSTEMİNİ uygulamaya sokmuştur. Bu yeni sınav sistemimizin nasıl uygulanacağını, değerlendirilmelerin nasıl yapılacağını bütün eğitimciler bildiği gibi, çocuğu olup da bu sistemin içinde olan tüm ailelerde bilmek zorundadırlar. Burada sınavlarla ilgili uygulamaları ve teferruatları uzun uzun açıklamaktan ziyade hedefim yapacağım özel programlarla, Aile - Eğitim Koçu, Öğrenci - Eğitim Koçu, Öğretmen - Eğitim Koçu işbirliğinde öğrencimize ve aileye yardımcı olmak ve çocuğumuzun kişisel gelişimiyle beraber onu yarınlara hazırlamak olacaktır. Yine bilindiği gibi eskiden yılda bir kez yapılan SBS kaldırılmış, onun yerine okulunda belli derslerden yapılan sınav sonuçlarının beraberce değerlendirileceği bir puanlama sistemi getirilmiştir. Buda göstermektedir ki, öğrencimiz 7 gün 24 saat istim üzerinde çalışmak, çalışmak, çalışmak zorundadır. Veli olarak, Anne - Baba olarak, Aile Büyükleri olarak, hepimiz okul çağlarımızı yaşadık. Her öğretim yılı onlarca yazılı yoklamalara girdik. Sözlü sınavlara kalktık. Kurtarma yazılısıydı sözlüsüydü, bütünleme, tamamlama, olgunluk sınavlarıydı derken, iyi kötü bir meslek sahibi olduk. Ancak, zamanımızda iyi bir yaşam, mutlu bir gelecek için iyi bir liseye gitmek yetmiyor. İyi bir üniversiteyi de kazanmalısınız. O da yetmiyor, yüksek lisans, doktorada yapabilirsiniz. Yandal fırsatı bulursanız onu da yapabilirsiniz. 1 yabancı dil yetmez 2. yabancı dili de almalısınız. Diplomalarınızı sertifikalarla da desteklerseniz CV'niz dolgun olur. Aileler ile birlikte paylaşacağım özel programlarımla da çocuklarımızı hemen yukarıda saydığım zorlu ve çetin eğitim hayatına hazırlayacağımı sanıyorum. Hedeflerini yüksek tutan aileler, daha yolun başında olan çocuklarımızın anne – babaları ve Aile büyükleri ile bilgi ve birikimimi paylaşmak istiyorum. Son söz olarak da, Eğitim ciddi bir iştir, çocuklarımız geleceğimizdir. Onlar bizim en değerli varlıklarımızdır, onları geleceğe hazırlamak bizim en önemli görevimizdir. Yapacağım çalışmaların öncelikle çocuklarımıza, ailelerine ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim ve öğretim çok değerli olduğu bilincinde olan aileleri birlikte yürüteceğimiz programa davet ediyorum.” dedi.