Edirne Akademisinde ilk ders verildi

Edirne Belediyesi tarafından başlatılan Edirne Akademisinde ilk ders Prof.Dr. Serdar Taşçı tarafından verildi. Akademi ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Hangi görevi yaparsanız yapın eğitimde süreklilik diye bir kavram vardır. Kendinizi güncellemediğiniz sürece geride kalacaksınız' dedi.

TAKİP ET

Edirne Belediyesi Dr. Fatma ŞAKİR MEMİK Kadın Merkezi binasında “Edirne Akademisi” ilk eğitimini, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün “Kadınlar için İnsan Hakları” eğitim programıyla kurum içi çalışan personeline vermeye başladı. Prof.Dr Serdar Taşçı tarafından verilen eğitimde kurum içi personelin eğitilerek kurumsal kapasitenin geliştirilmesini, çalışan personelin niteliğinin arttırılarak hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çeşitli konular işlendi. Eğitimlerin öncelikle personelden başladığını ve halka yönelikte eğitimlerin yapılacağını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “ Halka yönelik Ünlü akademisyen, gazeteci ve yazarların yapacağı dersler, atölyeler ve söyleşiler de Etik,Medya,Demokrasi ve İnsan Hakları konularında eğitimler verilmesi planlanmaktadır. Akademi çeşitli konularda halka yönelik eğitimler vermeye devam edecektir.Eğitim ve etkinlikler ücretsiz ve her yaşa açık olacaktır.” Dedi.

“KENDİNİZİ GÜNCELLEMENİZ GEREKİYOR”

Eğitimden sonra açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “ Eğitimde süreklilik diye bir kavram var. Hangi görevi yaparsanız yapın veya hangi eğitime sahip olursanız olun. Kendinizi güncellenmediğiniz sürece günümüz teknolojisinin bu çok hızlı devrimi karşısında geri kalacaksınız. Ne iş yaptığınız, hangi eğitimi aldığınız önemli değil. Bunlar kişisel olarak önemli ama toplumsal anlamdan bahsediyorum. Ne yapıyorsak, kimsek, muhakkak kendimizi yenilememiz gerekli. Bunu yaparken sizin Şimdi ki konunuz ile ilgili bir bağlama yapayım. Modern bir toplum mu? Geleneksellik mi? Aslında her ikisi de gerekli Kendi özel yaşamınız da iş yaşamınızda burada. Kurumlar geleneksellikleri ile var olurlar ama günü yakalayarak, çağı yakalayarak, ileriye doğru devam ederler, yolculuklarını sürdürürler. Kurumsallaşma dediğimiz kavram aslında bu. Bizimle ilgili baktığımızda ise Edirne Belediyesi olarak şöyle bir avantajımız ve dezavantajımız var. Ya da işte güçlü ve zayıf yönümüz var. Güçlü yönümüz ne? Bu yıl 150. Yılımızı kutluyoruz. Zayıf yönümüz ne? 150 yılda kurumsallaşmayı sağlayamamışımız. Zayıf olduğunuzu biliyorsanız veya bir birimin zayıf olduğunu biliyorsanız aslında dezavantaj değildir. Aksine onu alıp bu günün konularına uyarlamak avantajdır. Yenilikleri alıp bunlara uyum sağlayabilirsiniz. Bu noktadan hareket ettiğimizde Edirne Akademi'de kendi içimizde devada m edeceğiz ama yakında halka da açılacağız. Sizler Edirne Belediyesine çalışanlar hepiniz birer pırlantasınız, teker teker pırlantasınız. Tüm çalışanlar. Bu tartışmasız bir doğru ve bunu tartışmak hiç kimsenin ne görevi ne haddi. Bizim meselemiz hepinizin bireysel olarak pırlanta olması değil, hepinizin bir arada kocaman bir elmas olabilmeniz. Burada işte örgütsel süreklilik, örgütsel kuramlar, örgütsel davranışlar ön plana çıkıyor. Edirne Belediyesinde en çok eksik olan konulardan biri budur” dedi.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme