Cumhuriyet coşkusu turlarla birleşti!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na kısa bir süre kala o günü sevdikleriyle, ailesi ve çocuklarıyla birlikte kültürel olarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar, tur şirketlerine yöneldi. Vatandaşlar, tur arayışına girerken Edirneli turizmci Özkan Akgül, doluluk oranının yüzde 50'ye ulaştığını ve bunun yanı sıra kış turlarının da başladığını söyledi.
Cumhuriyet Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla birlikte turizm sektöründe hareketlilik arttı. Edirneli turizm acentesi sahibi Özkan Akgül, vatandaşların 29 Ekim tatilini fırsata çevirdiğini belirterek, Cumhuriyet Bayramı'na özel düzenlenen turlara yoğun talep olduğunu söyledi.
Her dönem olduğu gibi bu özel bayram için de çeşitli rotalarda turlar düzenlediklerini belirten Akgül, 'Her mevsime göre olduğu gibi her bayrama özel turlar düzenliyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel turlar yaptık. Çanakkale Şehitliği, Selanik-Kavala turu, Bolu-Abant gibi sonbaharın güzelliklerinin yaşandığı noktalara turlarımız var. İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı ve İğneada-Dupnisa Mağarası turları da düzenledik. O gün tatil olduğu için misafirlerimiz hangisini tercih ederse o rotaya yöneliyorlar. Rezervasyonlar oldukça güzel, doluluk oranımız şimdiden yüzde 50'ye ulaştı' ifadelerine yer verdi.
Kış tatili sezonu başladı
Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların termal ve kaplıca turlarına da yöneldiğini belirten Akgül, 'Artık havalar soğumaya başladı, kış tatil turları da başladı. Kaplıca ve termal turlara ilgi güzel. Geçtiğimiz hafta Bolu'ya bir tur düzenledik, oraya kar düşmüştü. Katılımcılar için unutulmaz bir deneyim oldu' dedi.
Kasım ayında okullarda başlayacak ara tatil dönemine de dikkat çeken Akgül, şimdiden rezervasyonlarda hareketliliğin başladığını vurguladı. Kasım ayında bir haftalık ara tatil olduğunu ve o dönem için de rezervasyon almaya başladıklarını belirten Akgül, 'O dönem için de yoğun talep bekliyoruz. Aralık ayı itibarıyla ise yurt dışı turları devreye giriyor. Özellikle Finlandiya'daki Noel Baba Köyü turlarımız için büyük ilgi var. Bunun yanı sıra GAP ve Kapadokya turları da kar yağana kadar revaçta kalmaya devam ediyor' şeklinde açıklamada bulundu.
'Kaçak turlar sektöre zarar veriyor'
Turizm sektöründe belgesiz ve izinsiz şekilde tur düzenleyen kişilerin ciddi zararlara yol açtığını söyleyen Akgül, bu konuda denetimlerin artırılması gerektiğine dikkat çekti. TÜRSAB'a bağlı, belgeli bir acente olduklarına dikkat çeken Akgül, 'Ancak bunun yanında belgeye sahip olmadan, daha düşük fiyatlarla kaçak olarak tur düzenleyen kişiler var. Bu da hem bizlerin gelirini düşürüyor hem de vatandaşlar için büyük risk oluşturuyor. Denetimler mutlaka artırılmalı' ifadelerini kullandı.
'Her yerden tur satın almayın' uyarısı
Akgül, özellikle sosyal medya üzerinden yapılan sahte reklamlar ve dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
Sosyal medyada cazip fiyatlarla tur veya konaklama fırsatı sunan birçok sahte hesap olduğuna değinen Akgül, 'Bungalov evlerde ve yaz tatili rezervasyonlarında çok fazla dolandırıcılık olayı yaşandığını görüyoruz. İnsanlar genellikle çok takipçisi var diye aldanabiliyor. Oysa bu çok riskli. Vatandaşlarımız mutlaka bölgedeki acentelerle görüşüp turlarını oradan satın alsınlar. Çünkü muhatap olabilecekleri birilerini bulabilsinler. TÜRSAB yetki belgelerini kontrol etsinler, acentenin yerini ziyaret etsinler. Her yerden tur satın alınmaz' diye konuştu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenledikleri özel turların hem yerli turizmi hareketlendirdiğini hem de vatandaşların kısa tatillerini değerlendirmesine olanak sağladığını belirten Akgül, Cumhuriyet coşkusunu farklı şehirlerde yaşamak isteyen herkes için dopdolu programları olduğunu ifade etti.