Çizgi roman olacak

Dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl Edirne'de 651'nci kez düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, çizgi roman haline getiriliyor.

TAKİP ET
Dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl Edirne'de 651'nci kez düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, çizgi roman haline getiriliyor.

Dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl Edirne'de 651'nci kez düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, çizgi roman haline getiriliyor. 150 sayfalık kitapçık halinde hazırlanacak olan çizgi roman Haziran ayında tamamlanacak. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Kırkpınar tarihini çocukların daha iyi bilmesi için çizgi roman projesi hazırlandığını söyledi. Sarayiçi Ermeydanı'ndaki güreşlerin ve pehlivanların kitapçıklara çizgi roman halinde çizileceğini ifade eden Tanrıkulu şunları söyledi 'UNESCO'ya giren, 650 yıllık bir tarihi çocukların da en iyi şekilde öğrenmeleri lazım. Biz de çocuklara Kırkpınar'ı daha iyi nasıl anlatabiliriz, diye düşündük. Değerlendirmesini yaptık ve sonuç olarak çizgi roman haline getirilmesine karar verdik. Bunun içinde Güzel Sanatlar Lisesi'nden yardım istedik. Buradaki 2 öğrencimiz pehlivanların, Ermeydanı çizerek roman haline getirecekler. Üzerinde konuşma balonları olan çizgi romanlar çocuklarımız Kırkpınar'ı ve tarihi çok daha iyi bir şekilde öğrenmiş olacaklarö

Kırkpınar çizgi roman çalışmasının çizimlerini yapan Güzel Sanatlar Lisesi 10'uncu sınıf öğrencileri Ufkun Ak ve Mahmut Can Papiroğlu proje için çok heyecanlandıklarını ifade ederek 'Kırkpınar güreşlerini çizerek bir çizgi roman kitapçığı haline getiriyoruz. Bu Amerika'da olan bir çok ünlü çizgi roman gibi olacak. Bizim romanımızı yaşlı bir dedenin ağzından yazıyoruz. Çizimlerin üstlerinde konuşma balonları yer alacak bu şekilde tarihi de anlatmış olacağız. 150 sayfalık olacak ve kitapçık şeklinde çıkarılacak. Haziran ayına kadar tamamlayacağız, daha sonrada özellikle ilköğretim öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

Bakmadan Geçme