Camiler dolup taşıyor
11 ayın Sultanı Ramazan ayında camiler dolup taşıyor. Selimiye camii teravih namazının gözde camilerinden olurken, vatandaşlar iftar çadırında oruç açtı.
Mimar Sinan'ın ustalık eserleri Selimiye Camisi teravih namazı kılmak isteyenlerle dolup taşıyor.
Edirneliler, ilk teravih namazını kılmak için daha çok Selimiye Camisi'ni tercih etti.
Bazı vatandaşlar namazı çocuklarıyla kıldı. Kadınlar da namaza, caminin kendilerine ayrılan bölümünde katıldı. Namaz, müezzin Yusuf Serenli tarafından kıldırıldı.
Yıllık izinlerini Türkiye'de geçiren kimi gurbetçiler de dönüş yolundaki sınır kapılarından çıkış yapmadan önce teravih namazlarını başta başta Selimiye Camisi olmak üzere Eski ve Üç Şerefeli Cami'de kıldı.
İFTAR ÇADIRINDA ORUÇ AÇTILAR
Bu arada Edirne Valiliği tarafından kurulan iftar çadırında vatandaşlar oruç açtı. İlk oruç açmanın hazzını yaşayan vatandaşlar, bu tür sosyal faaliyetlerin Müslümanlar arasındaki bağları güçlendirdiğini söylediler.