Buruk tören
Edirne'de Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen törenler buruk başladı.
Program kapsamında 25 Kasım Stadyumu önünden toplanan protokol ve öğrencilerden oluşan kortej Atatürk Anıtına kadar yürüdü.
Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, çelenginin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kent olarak büyük bir üzüntü yaşadıklarını ifade etti.
Özcan, Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşanan çatışmada şehit olan Edirneli Uzman Çavuş Engin Şahin'i rahmetle ve şükranla andığını söyledi.
Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu engelli bireylerin oluşturduğunu dile getiren Özcan, "10-16 Mayıs Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Haftası olarak kabul edilmiştir. Bu hafta engelli çocuklarımızın, kardeşlerimizin sorunlarına yönelme, onlarla kaynaşma ve dertlerine deva olma haftasıdır. Engelli bireylerin eğitimi, sosyal ortamların engellilere göre düzenlenmesi, engellilere yönelik sosyal projelere destek verilmesi ve sivil toplum kuruluşlarıyla daha verimli çalışmaların yürütülmesi önceliklerimiz olmalıdır" dedi.
AA