Bir onlardan, bir bizden
Yahudi Cemaati Gümülcine'de, Edirne Valiliği ve Belediye Başkanlığı İskeçe'de İftar verecek.
Geçtiğimiz hafta Edirne Sinagog'unda verilen iftar yemeğinde bir araya gelen Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Yahudi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzade, Yunanistan'ın Gümülcine ve İskeçe kentlerinde iftar verme kararı aldı.
Gümülcine Müftülüğünün belirleyeceği tarihlerde verilecek iftarlar ile ilgili olarak yapılan görüşmede, İlk İftarın Yahudi Cemaati tarafından Gümülcine'de, ikinci iftarın ise Edirne Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından İskece'de verilmesi kararlaştırıldı.
Vali Özdemir, “Aldığımız karara göre İskece'de Valilik ve Belediye olarak bir iftar vereceğiz, Yahudi Cemaati ise Gümülcine'de iftar verecek. Tarihler Gümülcine Müftülüğümüz tarafından belirlenecek” dedi.
Sinan Göçmen