Belediyeyi esir mi aldılar?

Seyyar satıcılar Edirne Belediyesini esir aldı. Trafiğe kapalı alanları, Pazar girişlerini kapatan, seyyar tezgâhlarını sabit hale getiren satıcılar, vatandaştan tepki alıyor, belediye zabıtası görmezden geliyor.

TAKİP ET
Seyyar satıcılar Edirne Belediyesini esir aldı. Trafiğe kapalı alanları, Pazar girişlerini kapatan, seyyar tezgâhlarını sabit hale getiren satıcılar, vatandaştan tepki alıyor, belediye zabıtası görmezden geliyor.

Edirne tam bir seyyar satıcı cenneti oldu. Saraçlar caddesinin Balıkpazarı kavşağından itibaren, 25 Kasım Stadyumu'na kadar olan kesimini işgal eden seyyar satıcılar, vatandaşın da geçiş hakkını engelliyor. Edirne Belediye zabıtalarının yanlarından gelip geçtiği seyyar satıcılar, trafiğe kapalı alanların dışında Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı girişini de tamamen kapatarak, kadınların pazara girişini engelliyor.

HER YANIMIZ SEYYAR OLDU

Halkın rahat yürümesi, alışveriş yapması için Edirne Belediyesi tarafından trafiğe kapatılan birçok cadde, seyyarların mekânı oldu. Saraçlar, Balıkpazarı, Zindanaltı, Tahmis Meydanı'nı dolduran seyyar satıcılar, Belediye Zabıtası ile adeta dalga geçiyor. Zabıtanın sadece seyrettiği seyyar satıcılar, iş yeri kirası ödeyen, vergi veren, işçi çalıştıran işyerlerine rakip olurken, vatandaşın da tepkisini çekiyor.

"RAHAT YÜRÜYEMİYORUZ"

Belirtilen alanlarda seyyar satıcılık yapanlarda şikâyetçi olduklarını belirten vatandaşlar, "Zabıta bunları neden görmüyor. Trafiğe kapalı alan diyorlar ama her yer seyyar satıcı olmuş. Rahat yürüyemiyoruz. Balıkpazarı'nda bile seyyarlar sabit hale gelmiş. Bunları vatandaş mı denetleyecek? Belediye zabıtasının görevleri yasa ile belirlenmiş ama şu anda görev yapan birçok zabıta bunlara aldırış bile etmiyor. Elleri cebinde geziyorlar. Trafiğe kapalı alanlarda araçlara müdahale etmeleri gerekirken bunu bile yapmıyorlar. Sanırız bunun tek bir nedeni var. Çünkü hepsi devlet memuru oldu. Nasıl olsa kendilerine dokunacak makam yok." dediler.

ULUS PAZARI GİRİŞİNDE KADINLAR BAYILDI

3 Hafta önce Pazar girişinde başlayan seyyar temizliğinin geçtiğimiz hafta yapılmadığını belirten kadınlar, geçtiğimiz Cuma günü zabıtanın Pazar girişinden ayrılmasından sonra giriş kapısının istila edildiğini söylediler. Kadınlar, "Haftanın bir günü kurulan Pazar sadece tekstil, hediyelik eşya türü malların satıldığı yer. Ancak nedense buranın girişine seyyarların tezgâh açmasına izin verildi ve burası sebze-meyve pazarına dönüştü. Zaten haftanın 4 günü bu tür Pazar kuruluyor. Bir gün keyfimizce alışveriş yapacağız ama pazara giremiyoruz. Nitekim girişi seyyarların kapatması yüzünden giriş ve çıkışta sıkıntılar yaşadık, izdihamdan bayılan arkadaşlarımız oldu. Belediye neden önlem almaz. Böyle olursa belediye ye verdiğimiz teşekkür mektubunu geri çekerek, protesto edeceğiz" dediler.

Bakmadan Geçme