Avustralya Başkonsolosu'ndan Kalkan'a ziyaret

Avustralya Başkonsolosu Dylan WALSH, İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan'ı ziyaret etti. Walsh, Ülkesi vatandaşlarının turizm amacıyla Edirne'ye çok geldiklerini ve gezmeyi de sevdiklerini belirtti.

TAKİP ET

Walsh, Vatandaşlarının gezi yolları üzerinde Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir İllerinin bulunduğunu, seyahatleri sırasında herhangi bir sağlık problemleri ile karşılaşmaları halinde her türlü yardıma hazır olduklarını, bu yüzden tanışma ziyaretinde bulunduklarını ifade etti.

“Gözleri arkada kalmasın”

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, İnsan olma vasfı en üstte ve en büyük kimliktir ve biz bu anlayışta hastalarımıza hiçbir ayrım gözetmeden hizmet verdiklerini söyleyerek; “Hastanelerimizde 6 (altı) dilde çeviri yapan personellerimiz mevcuttur. İl Merkezimizde, Keşan ve İpsala İlçelerimizde yeni hastaneler yapıldı, turistin sağlığı ile ilgili en üst düzeyde hizmet veriliyor. Ayrıca Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı kapsamında ilimizde faaliyet gösteren Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi alan ülkemizdeki ilk devlet hastanesi olmuştur. Yine il merkezimizde hizmet sunan Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz aynı belgeyi almaya hak kazanmıştır” dedi.

Avustralya Başkonsolosu Dylan WALSH; “Türkiye'deki sağlık sistemi çok iyi bunu bizzat hasta olup hastanede tedavi olan biri olarak söylüyorum” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme