Avukatlık Kanunu'nda yapılması düşünülen değişiklik

Edirne Baro Başkanı Alper Pınar, Avukatlık Kanunu'nda yapılması düşünülen değişikliğin, bağımsız savunmanın zayıflatılması anlamına geleceğini öne sürdü.

TAKİP ET

Pınar ve beraberindeki avukatlar, düzenlemeye tepki göstermek amacıyla Saraçlar Caddesi'nde toplandı.

Ellerindeki pankartlarla Atatürk Anıtına gelen avukatlar, maske takıp sosyal mesafe kuralına uymaya çalıştı.

Pınar, burada yaptığı açıklamada, yapılması planlanan değişikliğin, yargıda kutuplaşma ve bölünmeye yol açacağını öne sürdü.

Pınar, "Çoklu baro teklifini içeren ve komisyonda kabul edilen teklifi Genel Kurul'da reddediniz. Adalet ve hukuk sistemimize zafiyet yaşatmayınız. Ülkedeki tüm barolar, büyük bir çoğunlukla hukukçular, akademisyenler çoklu baronun yanlışlığını haykırıyor ise bunu dikkate alınız." dedi.

AA

Bakmadan Geçme