Aşı yaptıranların sayısı 15 bini geçti
Çin'den getirilen koronavirüs aşısı 'CoronaVac', ülke genelinde uygulanmaya devam ederken, Edirne'de bugüne kadar 15 bin kişi aşı oldu.
Sağlık Bakanlığı'nın 'https://covid19asi.saglik.gov.tr/' sitesindeki verilere göre Kırklareli'nde 10 bin 450, Tekirdağ'da ise 23 bin 282 kişinin aşılama işlemi yapıldı.
İlk etapta sağlık çalışanlarına uygulanan aşı, daha sonra eczacılar ve devamında ise Huzurevlerinde kalan yaşlılara uygulanmıştı. 85 ve 80 yaş üzeri ile devam eden aşı takviminde şu an 75 yaş ve üzerinin aşılanmalarının devam ettiği belirtildi.
Trakya genelinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile birlikte toplam 48 bin kişinin aşılama işlemi tamamlanırken, halen 75 yaş ve üzeri için aşılama işlemleri devam ediyor. KOVİD-19 aşısının ülke genelinde 1 milyon 955 bine ulaşırken, Edirne'de 15 bin civarında kişinin aşılandığı görüldü.
Burcu Temel