'Araç sahipleri zorlanıyor'

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, zorunlu trafik sigortasına gelen zammın araç sahiplerini zorladığını belirtti.

TAKİP ET

Kılıç, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda düzenlediği toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, yetkililerin trafik sigorta zammına ilişkin tekrar düzenleme yapması gerektiğini söyledi.

Trafik sigortasındaki artışın en çok taksicileri zorladığını aktaran Kılıç, şunları kaydetti:

"Bize bu konuda esnafımızdan çok şikayet geliyor. Çünkü taksici arkadaşlarımız çok sıkıntı çekiyor. Bir taksici arkadaşımızın sigorta, kasko, Bağ-Kur primi ve belediyeye ödenen harçlarla ilgili günlük 70 liralık gideri oluyor. Şu anda Bağ-Kur 580 lira civarı. Bu taksicinin günde 70 lira kazanması lazım. Bunun içinde yakıt yok. Sıfırdan sigorta yaptıran arkadaşlar bin 600 lira sigorta ücretleri ödüyor. Bunun yanında kaskosu da var. Bu konuda kamyoncu arkadaşlardan da şikayet geliyor. Birçok esnaf ve arkadaşımızın bu sigortaları yaptıramayacağını düşünüyoruz. Bu konuda ilgililerin çalışması lazım. Federasyonumuza bilgi verdik."

AA

Bakmadan Geçme