Alışveriş Değil, Serinleme Merkezi

Havaların iyice ısınmasıyla sıcaktan bunalan vatandaşlar kapalı çarşıları alışveriş amacıyla değil serinlemek için tercih ediyor.

TAKİP ET
Havaların iyice ısınmasıyla sıcaktan bunalan vatandaşlar kapalı çarşıları alışveriş amacıyla değil serinlemek için tercih ediyor.

Alipaşa, Bedesten gibi Kapalı Çarşıların dolup taştığı bugünlerde, kapalı çarşı esnafları kalabalığın sadece sıcaktan bunalanların oluşturduğunu söylüyor.

Havaların bir aşırı sıcak bir de yağmurlu geçtiği şu günlerde, kapalı çarşılar sıcaktan korunma merkezi gibi kullanılmaya başlandı.

Tarihi kapalı çarşının içine sıcaktan bunalan ya da yağmurdan kaçan vatandaşların tarafından kullanıldığını söyleyen çarşı esnafı, "Alipaşa çarşımızın içinde yüzlerce insan gelip gidiyor. Ancak alışveriş yapan yok. Saraçlar caddesinde dolaştıktan sonra sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için kapalı çarşıları kullanma ihtiyacı duyuyorlar." Dedi.

Bakmadan Geçme