Ahırların duvarları yıkıldı, hayvanlar sele teslim oldu
Edirne'nin Enez ilçesinde etkili olan sel felaketi vatandaşları olduğu kadar hayvanları da etkiledi. Küçükevren Köyü'nde şiddetli sağanak nedeniyle ahırların duvarları yıkıldı, birçok hayvan ise telef oldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden Trakya bölgesi için sarı uyarıda bulunmuştu. Geçtiğimiz gece Edirne'nin Enez ilçesinde etkisini arttıran sağanak kısa sürede sel felaketini de beraberinde getirdi. Birçok ev sular altında kalırken, sağanağa dayanamayan ahırların da duvarları yıkıldı. Köy yolları dereye dönüşürken, bazı vatandaşlar da evlerinde mahsur kaldı. Duvarları yıkılan ahırlarda bulunan 70 tavuk, 14 kuzu ve 1 koyun telef oldu.
Şiddetli sağanağın önce duvarı yıktığını ve sonra ise suların ahırların olduğu bölüme kadar ulaştığını söyleyen Çiftlik sahibi Batuhan Gürkan, "Hayvanların yemini verdim. İçeride su yoktu. Akşam yatana kadar kontrol etmeye devam ettim. Sonra hangi ara oldu bilmiyorum ben yattıktan sonra gelmiş sanırım. Öyle bir su gelmiş ki kapının demiri dahi yamulmuş" şeklinde açıklamada bulundu.
Bölgeye gelen İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri çiftliğe gelerek hasar tespit çalışması yaptı.
Enez ilçesinde yaşanan selde 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin ise selden kurtarıldığını aktaran Edirne Valisi Ekrem Canalp, 34 evin sel suları nedeniyle zarar gördüğünü açıklamıştı.
Burcu Temel