80 saatlik kısıtlamanın ardından kalabalık görüntüler oluştu
Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla tüm Türkiye'de uygulanan 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi. Kısıtlama boyunca vatandaşların kurallara uyup evlerinde kaldığı görülürken, hafta başı olması nedeniyle cadde ve sokaklarda yeniden kalabalık görüntüler oluştu.
Güneşi gören dışarı çıktı cadde ve sokaklar doldu
Kovid-19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması 04 Ocak Pazartesi saat 05.00 itibarıyla sona erdi. Kısıtlamanın beşinci haftasında vatandaşlar evlerinde kalarak dışarıya çıkmadı.
Kafeler kapalı olunca parklara akın ettiler
İşlerini hallettikten sonra çocuklarıyla birlikte güneşli havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar sanki salgın yokmuş gibi kentin en işlek caddesi olan Saraçlar'da bulunun güvercinlere yem attı. Salgınla mücadele kapsamında kafelerin kapalı olması nedeniyle oturacak bir yer bulamayan vatandaşlar ise park ve kaldırım kenarlarına akın etti.
Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında başlatılan sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması devam ediyor. Kısıtlama günlerinde vatandaşların kurallara uyarak evlerinden çıkmaması Türkiye genelinde olumlu sonuç verdi. Ancak 80 saatlik kısıtlamanın ardından güneşli havayı gören vatandaşlar yeniden dışarıya çıktı.
Maske tamam, sosyal mesafe yok!
Genel olarak maske kuralına uyulduğu görülürken, zaman zaman sosyal mesafenin unutulduğu dikkat çekti. Termometrelerin 16 dereceyi göstermesi ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeniyle Edirne'nin en işlek caddelerinden olan Saraçlar ve Çilingirler Caddesi'nde adım atacak yer kalmadı.
Uzmanlar vaka sayılarının azalmasına bağlı olarak gevşeme olmaması ve tedbirin elden bırakılmaması konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Öte yandan Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de kalabalığın oluştuğu cadde ve sokaklarda gün boyu dolaşarak vatandaşları maske ve sosyal mesafeye uyum konusunda uyardı.
Özlem Ceylan