'Altın ve Gümüşte yükseliş sürüyor'

Edirne'de kuyumculuk yapan Rahmi Cömert, haftanın ikinci gününde altın fiyatlarında yaşanan artışı değerlendirdi. Has altının gram fiyatı 4 bin 300 lira, çeyrek altın ise yaklaşık 7 bin 200 liradan işlem görüyor. Cömert, altının Temmuz ayında da yükselişini sürdürdüğünü belirtti.

'Altın ve Gümüşte yükseliş sürüyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

          Edirne’de kuyumculuk yapan Rahmi Cömert, haftanın ikinci gününde altın fiyatlarında yaşanan artışı değerlendirdi. Has altının gramı 4 bin 300 liradan, çeyrek altın ise yaklaşık 7 bin 200 liradan satılıyor. Temmuz ayında da yükselişini sürdüren altının, önümüzdeki dönemde daha da değerleneceği öngörülüyor.

                Cömert, piyasaya dair değerlendirmesinde, “Altın yükselmeye devam ediyor. Bu hareketlilik, altının artık durağan dönemini geride bıraktığını gösteriyor. Bu günleri her zaman alım fırsatı olarak değerlendiriyorum. Altının yükselişine devam edeceğini düşünüyorum. Elbette bunlar şahsi görüşlerimizdir, yatırım tavsiyesi değildir. Kimseyi yönlendirmek istemeyiz.” dedi.

                Gümüş fiyatlarına da değinen Cömert, “Gümüş de kazandırmaya devam edecek gibi duruyor. Şu an 42-43 lira bandında işlem görüyor. Yıl sonunda 55 liraya ulaşabileceğini tahmin ediyorum.” ifadelerini kullandı.

                Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın altının yıl sonunda 6 bin liraya ulaşabileceği öngörüsünü hatırlatan Cömert, “Biz bu seviyenin daha da üzerine çıkacağını ve gram altının yıl sonunda 7 bin lira civarında olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.