Akdağ 'Bizden önce maraton yapılan birçok şehri ikiye katladık'
Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı ve Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu koordinatörü Önder Akdağ, geçtiğimiz hafta çevre ve sıfır atık temasıyla düzenlenen 6. 'Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi. Maratonu başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Akdağ, daha önce maraton yapılan Trabzon, Gaziantep ve Adana'yı katılımcı sayısı olarak ikiye katladıklarını ifade etti.
Kentteki bir tesiste basın mensuplarıyla bir araya gelen Akdağ, maratonu değerlendirerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.
“Pes etmedik organizasyonumuzu başarılı şekilde tamamladık”
Kovid-19 salgınıyla mücadelenin çok zorlu bir süreç olduğunu ve maratonun 3 kez ertelendiğini hatırlatan Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı ve ​Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu koordinatörü Önder Akdağ, buna rağmen pes etmeyip bin 54 sporcunun katılımıyla maratonu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.
“Diğer şehirleri sayı olarak ikiye katladık”
Maratonun hem yerel hem de ulusal basında büyük ses getirdiğini belirten Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı ve Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu koordinatörü Önder Akdağ, daha önce maraton yapılan Trabzon, Gaziantep ve Adana'yı sayı olarak ikiye katladıklarını ifade etti.
Bin 45 katılımcının yanı sıra numara almadan da koşanların olduğunu hatırlatan Akdağ, Salgın döneminde tedbirler kapsamında gerçekleştirilen maratonun kent esnafına da katkı sağladığını aktardı.
“Maraton yapılan 6'ıncı il olarak takvime çıkacağız”
Salgın döneminde zor günlerden geçen esnaflara nefes aldırmak için bu kadar insanı kente getirerek katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Akdağ; “Başta Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesine teşekkür ederiz. Diğer yandan maddi destek veremeyen ama imkânları ölçüsünde malzeme desteği verenlere de teşekkürlerimi sunarım. Türkiye Atletizm Federasyonu 1 buçuk ay önce beni arayarak öneride bulundu. 'Ülke genelinde 5 ilde maraton yapılıyor. 42 kilometre maraton yapılan 6'ıncı il olarak Edirne'yi düşünüyoruz. Bizde her türlü desteği sunarız dedi.' bu öneriyi Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile paylaştık. 2022 yılı Edirne yılı olarak belirlendi. Bu kapsamda biz de bir güncelleme ile Edirne Maratonu adıyla maraton yapılan 6'ıncı il olarak takvime çıkacağız” şeklinde açıklamada bulundu.
Burcu Temel