Ahilik Haftası başladı

Ahilik Haftası dolayısıyla, Edirne'deki meslek odaları başkanları, Edirne Belediye Başkan Vekili Mahmut Keskin'i makamında ziyaret etti.

Ahilik Haftası başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ahilik Haftası nedeniyle, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Emin İnağ ve esnaf odalarına bağlı meslek oda başkanları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Edirne İl Müdürü Fikri Oğuzhan Elçin, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Can, Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen Çetin Kürkçü, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç'dan oluşan kutlama komitesi heyeti Edirne Belediye Başkan Vekili Mahmut Keskin'i makamında ziyaret etti.

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Edirne'de çeşitli etkinlikler kutlanacak olan Ahilik Haftası'na Edirne Belediye Başkan V. Mahmut Keskin aracılığıyla Başkan Hamdi Sedefçi'yi davet ettiklerini ifade etti. İnağ, Ahilerin yeniliğe açık insanlar olup, halka sanat, meslek ve genel bilgiler öğretmek için var güçleriyle çalışan insanlar olduğunu ifade ederek, bu yıl ki ahinin Zindanaltı'nın en eski berberi, onlarca usta yetiştirmiş Şükrü İzci olduğunu belirtti.

Edirne Belediye Başkan Vekili Mahmut Keskin'de kutlama komitesine ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirerek, kendilerine teşekkür etti. Keskin, "Ahilik anlayışı, toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırmak ve aralarında dayanışma kurulmasını sağlamaktır. Maalesef günümüzde rekabetin artması, ahilik değerlerinden uzaklaşmamıza neden oldu. Yapılan etkinliklerle ahilik değerlerini topluma verebilirsek bu bizi mutlu eder." diye konuştu.