AFAD'dan kurumlara afet eğitimi seferberliği
Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kamu kurumlarına yönelik afet farkındalık eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalar çerçevesinde Uzunköprü'de muhtarlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve Göç İdaresi çalışanlarına afet bilinci kazandırıldı.
Edirne’de yürütülen eğitim programı kapsamında, köy ve mahalle muhtarları ile kamu personeline afet anında doğru davranış şekilleri anlatıldı. Eğitimlerde gönüllülük sistemi ve çadır kurma uygulamaları da yer aldı.
AFAD İl Müdürlüğü, kamu çalışanlarını afetlere karşı bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürüyor. Muhtarlar, gençlik liderleri ve göç idaresi çalışanları, farklı başlıklarda teorik ve uygulamalı eğitim aldı.
Muhtarlara ve kamu personeline afet eğitimi
Uzunköprü’deki köy muhtarlarına afet önlemleri ve kriz anı yönetimi hakkında bilgi verildi. Edirne Göç İdaresi personeli de AFAD gönüllüsü olmanın yollarını öğrendi.
Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri, AFAD uzmanları tarafından çadır kurma konusunda uygulamalı eğitim aldı.