81 ilde sahte ve kaçak alkol operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine' yönelik operasyonların sonuçlarını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

81 ilde sahte ve kaçak alkol operasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda hem halk sağlığını tehdit eden hem de yasa dışı ticaretle ülke ekonomisine zarar veren sahte alkol üretimine ağır darbe vurulduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya’nın açıkladığı verilere göre, yalnızca 1 günde gerçekleştirilen operasyonlarda, 119 bin 564 şişe kaçak ve sahte alkollü içki, 2 bin 792 litre kaçak ve sahte alkollü içki, 48 bin 425 litre etil alkol, 874 adet alkol aroması ele geçirildi.

Ayrıca ülke genelinde 12 yasa dışı imalathane deşifre edilirken, sahte içki üretimiyle bağlantılı 169 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Son 1 ayın bilançosu da paylaşıldı

Bakan Yerlikaya, açıklamasında son 1 ay içerisinde 81 ilde yürütülen kapsamlı operasyonların sonuçlarını da aktardı. Buna göre polis ekiplerince, sahte alkol üretimi ve satışına yönelik yapılan çalışmalar sonucu 151 bin 800 şişe kaçak ve sahte alkollü içki, 91 bin 100 litre etil alkol, 10 bin 448 litre kaçak ve sahte alkollü içki ele geçirdi.

Bu süreçte ayrıca 29 yasa dışı imalathane ortaya çıkarıldı ve 528 şüpheli hakkında adli işlem gerçekleştirildi.

“Vatandaşımızın sağlığını tehdit edenlere karşı mücadelemiz sürecek”

Bakan Yerlikaya, sahte ve kaçak alkol üretiminin vatandaşların sağlığını doğrudan tehdit ettiğini vurgulayarak, “Bu ürünleri ele geçirerek vatandaşlarımızın canına ve sağlığına zarar verilmesini engelledik. Operasyonlarımız 81 ilimizde aralıksız sürecek” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, şüpheli görülen durumların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi çağrısında bulunarak, “Biz gereğini yaparız” dedi.

Operasyonlarda emeği geçen tüm güvenlik güçlerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, Türkiye’nin huzuru ve güvenliği için sahte alkol ticaretine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.