44 yıllık hayat arkadaşına gözü gibi bakıyor
Edirne'de 86 yaşındaki Kemalettin Gökçe, tekerlekli sandalyedeki hayat arkadaşı Fikriye Gökçe'ye gözü gibi bakıyor.Evliliklerinde yarım asrı deviren Gökçe çifti, ilk günden beri kaybetmedikleri sevgileri ve mutluluklarıyla gençlere örnek oluyor.
Edirne’de 86 yaşındaki Kemalettin Gökçe, tekerlekli sandalyedeki hayat arkadaşı Fikriye Gökçe’ye gözü gibi bakıyor. Evliliklerinde yarım asrı deviren Gökçe çifti, ilk günden beri kaybetmedikleri sevgileri ve mutluluklarıyla gençlere örnek oluyor. Kemalettin ve Fikriye Gökçe çifti, uzun evliliğin sırrının saygı ve sevgiden geçtiğini söyledi. Birbirlerine olan sevgileri nedeniyle uzun bir ömür sürdüklerini ifade eden Gökçe, “Sevgi, saygı ve huzur olunca insan böyle uzun yaşıyor. Birbirimizi sevmeseydik bu yaşa kadar gelemezdik.” Dedi.
Edirneli 86 yaşındaki Kemalettin Gökçe, askerlik görevi sonrasında Eskişehir’e yerleşti. Burada bir müddet çeşitli işlerde çalışan Gökçe, 1976’da hayatının aşkıyla tanışıp evlendi. Gökçe çifti, omuza omuza verip hayatın zorluklarına karşı yıllarca birlikte mücadele etti. Birbirlerine olan sevgileriyle dikkat çeken Gökçe çifti, uzun ve mutlulukla dolu bir evliliğin ise "sevgi ve saygıyla" olacağını söyledi.
44 senedir birbirlerine emanetler
Kemalettin ve Fikriye Gökçe çifti, son 5 senedir huzurevinde kalıyor. Birbirlerine ilk günkü gibi aşk ve sevgiyle bakan Gökçe çifti, yaşam hikâyelerini anlatırken gözyaşlarına hâkim olamadı. 44 senenin nasıl geçtiğini anlamadığını söyleyen Kemalettin Gökçe, “Birbirimize çok bağlıyız, çok seviyoruz. 5 dakika ayrılamıyoruz. Yanımdan ayrılsın hemen arıyorum. Gece 12’en sonra yatıyoruz su istiyor veriyorum, acıktığında yemek veriyorum. O kadar sevgi var ki aramızda. Çok seviyorum onu. Birbirimize karşı aşkımız hiç bitmeyecek“ Dedi.
“Birbirimizi sevmeseydik bu yaşa kadar gelemezdik”
Sevginin olmadığı yerde geçiminde olmayacağını ifade eden Gökçe, “Her şeyden en önemlisi sevgi bizim için. Sevgi, saygı ve huzur olunca böyle uzun sürüyor. Birbirimizi sevmeseydik bu yaşa kadar gelemezdik.” Şeklinde konuştu.
“Yaşlandık ama aşkımız sürüyor”
Uzun evliliğin sırrını açıklayan Gökçe, “Ben çarşıya giderim. İzin almadığımda kıyameti koparır. Beni çok kıskanıyor ben de onu çok kıskanıyorum. Saygısız ve sevgisizlik olmamalı Hep söylüyorum, çok seviyorum. Birbirimizin yolunu gözlüyoruz. Sevgi ve saygı hiçbir zaman ölmez. Çiftlerin birbirini dinlemesi çok önemli. Sen onu dinleyeceksin ki o da seni dinlesin. Saygısız ve sevgisizlik olmamalı.” İfadelerini kullandı.
Gökçe çifti, genç çiftlere kalpten sevmelerini, sevgilerine sahip çıkmalarını ve saygı da kusur etmemeleri nasihatinde bulundu.
Burcu Temel – Özlem Ceylan