27 yıllık Dünya yürüyüşünün son ayağında
İngiliz gezgin Karl Bushby, 1998 yılında Şili'nin en güney noktasından başladığı ve yalnızca yürüyerek sürdürdüğü dünya turunda son yıla girdi. 26 yıldır hiçbir ulaşım aracı kullanmadan yoluna devam eden gezgin Bushby, Avrupa'ya ulaşmak için Türkiye'den Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçti.
İngiliz gezgin Karl Bushby, 1998 yılında Şili’nin en güney noktasından başladığı ve yalnızca yürüyerek sürdürdüğü dünya turunda son yıla girdi. 26 yıldır hiçbir ulaşım aracı kullanmadan yoluna devam eden İngiliz gezgin Bushby, Avrupa’ya ulaşmak için Türkiye’den Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geçti.
Edinilen bilgilere göre Bushby, 27 yıl önce başladığı macerasında ormanlar, çöller, okyanuslar ve savaş bölgeleri gibi zorlu coğrafyalardan geçti. Bu süreçte bin bir coğrafi ve bürokratik engeli aşan gezgin, rotasını hiç bozmadan yalnızca yürüyerek ve gerektiğinde yüzerek ilerledi.
Yaklaşık 27 yıldır adım adım dünyayı dolaştığını belirten Bushby, Türkiye’de üç ayını geçirdiğini söyleyerek, “Şimdi bu uzun yolculuğun son ayağı için Avrupa’ya gidiyorum. Çünkü yürümek zor, meydan okuyucu ve dünyayı en ince ayrıntısına kadar tanımanın yolu bu.” İfadelerini kullandı.
Türkiye’nin kendisi için çok özel bir yeri olduğunu ifade eden Bushby, “Türkiye harikaydı. Muhteşem bir ülke. İnsanları harika. Tanıyabileceğiniz en iyi insanlar arasında. Türkiye’de çok arkadaş edindim.” diye konuştu.
Gezgin, Türkiye’de unutamadığı anılar arasında Karadeniz kıyılarından Samsun’a uzanan yolculuğu ve dağ geçişlerini göstererek, “Sahil boyunca yürüdüm, sonra dağlara girdim. Çok zorlayıcıydı, o dağlarda çok kilo verdim.” ifadelerini kullandı.
Favori ülkeleri sorulan Bushby, Güney Amerika’daki Şili ve Kolombiya’nın macerasının unutulmaz olduğunu belirterek, “Ama Türkiye de harika oldu. Türkiye, dünyanın en misafirperver ülkelerinden biri olarak ünlü. Bunu çok duymuştum ve doğruymuş. Misafirperverlik muhteşem. İnsanların sokakta durup sizinle konuşması dünyanın birçok yerinde olmuyor.” Şeklinde konuştu.
Bushby, Türkiye’nin ardından sırasıyla Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Avusturya, Almanya, Fransa üzerinden yürüyerek Birleşik Krallık’taki evine ulaşmayı hedefliyor.
Yolculuğunu tamamlaması için yaklaşık altı aylık bir mesafe kaldı.