25 Kedi besliyor
Sanatçı Erol Büyükburç, evinin bahçesinde 25 kedi beslediğini söyledi
Sanatçı Erol Büyükburç, evinin bahçesinde 25 kedi beslediğini söyledi
Sanatçı Büyükburç, Türk Hafif Müzik sanatçısı İskender Doğan ile birlikte Edirne Doğayı Koruma ve Yaşatma Derneğinin (EDHAYKO) dayanışma yemeğine katıldı. Hayvan severlere şarkıları ile destek veren Büyükburç, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de bir hayvan tutkunu olduğunu belirtti. Evinin bahçesinde 25 kedi beslediğini vurgulayan Büyükburç, her gün sabah kalktığında yemeklerini verdiği sırada onlarla konuştuğunu ifade etti. Büyükburç, ''Ben onlarla konuşurum. Onlarda anlarlar. O kadar da enteresan hayvanlar'' dedi.
Başımdan geçen ilginç bir olayı da anlatan Büyükburç, şöyle devam etti:
''Ben biliyorsunuz aynı zamanda ressamım. Oturuyorum güzel güzel resimler yapıyorum. Kendimce olmayan bir kediyi bahçemde çizdim. O da hayalimdeki bir kediydi. Kedilerin olağanüstü müzik dinleme zevki var. Bunu gerçekten uyguluyorlar ve bundan da büyük haz duyuyorlar. Biz bunu daha yeni yeni çözüyoruz. Ben bunu gördüm ve her gün dolu dolu yaşıyorum. O nedenle hayvanlara sahip çıkılmalı ve korunması gerekiyor.'' İskender Doğan da dünyadaki ekolojik dengeyi insanların bozduğunu bildirdi. Doğadaki canlıların çocuklara tanıtılması ve sevdirilmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, ''Aşılarını yapıp onlarla ilişkilerimizi kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın, masallarımızın simgesi olan bu güzel varlıkları korumak hepimizin en mukaddes görevidir'' dedi.
EDHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Kalender de bu haftanın Hayvanları Koruma Günü olduğunu anımsattı. Bu hafta kapsamında Edirne'de dernek bürolarını açtıklarını ve Trakya'da bir ilki gerçekleştirdiklerini anlatan Kalender, açılan ofisin hayvan dostlarıyla iletişimi sağlayacağını ifade etti. Kalender, bu akşamda hayvan dostlarını biraraya toplayarak dayanışma örneğini gösterdiklerini belirterek, bu geceye gelerek destek veren Büyükburç ve Doğan'a teşekkür etti. Konuşmaların ardından iki sanatçı da sevilen şarkılarını hayvanseverler için seslendirdi.