15 milletvekilinin İyi Parti'ye geçmesi
İyi Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Ekrem Demir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz günlerde İyi Parti'nin seçimlere katılabilmesi için CHP'li 15 milletvekilinin İyi Parti'ye geçmesi özellikle de bu isimler arasında CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun da yer alması konusunu değerlendi.
"Grubumuzu oluşturduk."
İyi Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Ekrem Demir gazetecilere yaptığı açıklamada "Öncelikle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Esasen bayramımızı dün yaşadık, aynı coşkuyu bugünde yaşamak isterdik. Maalesef aynı coşku içerisinde yaşayamadığımızı gördük. Malumunuz üzere İyi Parti Cumhuriyet Halk Partisi'nden 15 milletvekili geçişi ile Mecliste grubumuzu oluşturmuş bulunuyoruz. Özellikle bize bu sevinci yaşatan Cumhuriyet Halk Partisi mensuplarına ve milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Milletin önüne hiç kimse geçemez. Her ne kadar seçime girmemizi engellemeye çalışsalar da malumunuz artık İyi Parti'nin önünde hiç bir engel kalmamıştır. Seçimlere rahat bir şekilde girecektir." dedi.
"Bu görev sadece İYİ Partiyi seçimlere sokma görevi değildir."
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise; “ Ne zaman bu ülkenin bir ihtiyacı olsa, ne zaman bu ülkede kendisine ihtiyaç duyulsa, kendinden önce ülkesini ve milletini düşünen bir parti CHP. Yine birtakım yasaklamalara karşı demokrasinin sağlıklı işlemesine karşı, birilerinin demokratik kurallar çerçevesinde, hukuk ilkeleri çerçevesinde kurulmuş olan bir siyasi parti, bunun adı İYİ Parti olabilir veya başka bir parti olabilir. Seçimlere sokulmama ya da seçimlere girememe riski taşıdığı bir noktada, demokrasi için parlamenter demokratik sistem için Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğunu bir kez daha kanıtlamak için üzerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmek için partimizin yetkili organların kararlarıyla 15 Milletvekili arkadaşımıza bir görev verilmiştir. Bu görev sadece İYİ Partiyi seçimlere sokma görevi değildir. Eğer böyle bakarsak olayı çok daraltmış ve anlamsızlaştırmış oluruz. Bu görev demokrasiyi koruma ve demokrasiye sahip çıkma görevidir. 15 milletvekili arkadaşımızdan biri de Edirne Milletvekilidir. Hiç tereddüt etmeden partimiz tarafından verilen demokrasiyi koruma, kollanma ve yaşatma görevini yerine getirmişlerdir. Ben milletvekili arkadaşlarımızın tümünü kutluyorum."
"Bu doğru bir hareket değildir."
Bir gazetecinin diğer siyasi partiler konusunda ne düşünüyorsunuz sorusuna cevap veren Gürkan; “Başka partilerin milletvekilleri hakkında yorum yapmak çok doğru değil. Ben kişisel olarak bir milletvekilinin seçildiği parti dışında, seçim dönemi bitmeden istifa ederek başka bir partiye geçmesini hoş karşılamam ve doğru da bulmam. Bu doğru bir hareket değildir. Oyunu aldığınız seçmene de saygısızlık olarak görürüm bu durumu ancak 15 milletvekili arkadaşımızın şeklen bir parti değiştiriyor olması bu anlama gelen bir istifa değildir. Cumhuriyet tarihinde ilk kez CHP’li 15 milletvekili demokrasiyi korumak ve demokratik gerekleri yerine getirilmesi için bir partinin demokratik kurallar çerçevede seçime katılabilmesi için parti değiştirdiler. Bu durumu tek başına bir milletvekilinin kendince gerekçelerle parti değiştirmesine benzetmek doğru bir yaklaşım olmaz. Doğru bir sonuç da vermez. Ben arkadaşlarımı tekrar tebrik ediyorum bu demokratik tavırlarından dolayı” şeklinde konuştu.
Özlem Ceylan