1+1'lerin kuraları çekiliyor
Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında yapılan protokol kapsamında Edirne'de yapılan ve sahipleri belirlenemeyen 21 adet 1+1 konutların kurası 20 Temmuzda yapılacak.
Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında yapılan protokol kapsamında Edirne’de yapılan ve sahipleri belirlenemeyen 21 adet 1+1 konutların kurası 20 Temmuzda yapılacak.
Selimiye Meydanı’ndaki İftar çadırında 20 Temmuz 2013 Cumartesi günü saat 15.00’de yapılacağı bildirilen kura çekimi ile ilgili Edirne Valiliği şu açıklamayı yaptı:
“Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında bulunan sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara yönelik geri ödemeli sosyal konut yapım protokolü çerçevesinde İlimiz Merkez Fırınlarsırtı bölgesinde 176 adet 1+1 sosyal konut yapılmıştır.
Konutlar için yapılan başvurular sonucu değişik tarihlerde 2 kez noter huzurunda hak sahipliği belirleme çekilişleri yapılmış olup tüm başvuru sahipleri içinden 155 kişiye konutları teslim edilmiştir. Boş kalan 21 konut için tekrar sosyal güvenceden yoksun vatandaşlara duyuru yapılarak başvuruları alınmıştır.
Yapılan başvuruların hak sahipliği belirleme işleminin 20 temmuz 2013 Cumartesi günü saat 15.00’te Selimiye Meydanında Vakfımız organizasyonunda kurulan İftar Çadırında yapılması uygun bulunmuştur.”