Havsa'da sahipsiz köpeklerin kaybolmasına ilişkin iddialara cevap Belediye Başkanı Balkan: 'Haberler gerçeği yansıtmıyor'

Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan ilçede belediye tarafından köpeklerin toplandığını ve kaybolduğuna ilişkin çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Havsa'da sahipsiz köpeklerin kaybolmasına ilişkin iddialara cevap  Belediye Başkanı Balkan: 'Haberler gerçeği yansıtmıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin Havsa ilçesinde çok sayıda sokak köpeğinin ortadan kaybolduğuna dair yerel ve ulusal basında çeşitli iddialar ortaya atıldı. Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Haberler gerçeği yansıtmıyor”

Balkan, yerel ve ulusal basında belediye tarafından köpeklerin usulsüz olarak toplandığına dair haberlerin asılsız olduğunu aktardı. Bazı hayvanseverlerin yerel ve ulusal basına demeç verdiğini dile getiren Balkan, “Haberlerden takip ettiğim kadarıyla bu 7-8 kişilik hayvansever arkadaşların hiçbirini ben tanımıyorum. Sadece içlerinden bir hanımefendiyi görmüşlüğüm var. Havsalı olmadıkları için ilçede yaptığımız çalışmalar ve işleri özellikle hayvan dostlarımızla ilgili yaptığımız çalışmalardan haberleri yok. Bizler elimizden geldiğince her zaman hayvanlarımıza kucak açtık. Her dönem elimizden geldiğince onlara yardım ettik. Etmeye de devam ediyoruz. Bu işte bizim köpekleri topladığımız onları uyuttuğumuza ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır.” Dedi.

“Belediye sokak hayvanlarıyla ilgili çok güzel çalışmalar yapıyor”

Havsa ilçesinde esnaf olan Buse Kocabaş da belediyenin sokak hayvanlarıyla ilgili çok iyi bir çalışma gerçekleştirdiğini belirtti.

Tehlikeli görünen köpeklerin belediyeye başvurularak bildirildiğini ifade eden Kocabaş, “Edirne Belediyesi’nden geldiler köpekleri barınağa götürdüler. Bizler barınakta zaten köpekleri ziyaret ediyoruz. Biz esnafız burada artan yiyecekleri barınaktaki köpeklere de veriyoruz. Köpeklerin toplanıp kısırlaştırılıp buraya gelme gibi bir durumu yok.” Şeklinde konuştu.

“Belediye’de veteriner yok”

İddia sahibi vatandaşlardan Ali Dezcan ise, yiyecek verdikleri köpekleri bir daha görememeleri üzerine araştırma yaptıklarını kaydetti ve şöyle devam etti:

“Bu konuda çok fazla olayın olduğunu, köpeğin kaybolduğunu öğrendik. Bununla ilgili bilgi almak istediğimizde bilgi verilmedi. Daha sonra baktı ki bazı hayvanların yakalanması içi ilaç kullanılıyor ama belediyede şu anda veteriner yok. Dolayısıyla bu ilaçların kullanımı yetkili eller tarafından yapılması lazım. Çünkü hayvanın kilosuna göre dozumuzun ayarlanması birçok geri döndürülmeyen yani bulamadığımız canlarımız var. Bunların o şekilde dolaşımı veya çeşitli ehil olmayan kişiler tarafından yapılan müdahalelerle hayatlarını kaybettiklerini düşünüyoruz. Cumhuriyet Başsavcılığı'na hayvan hakları dernekleri kanalıyla bu olayı duyduktan sonra başvuruldu.”

Doğukan Vurgun