Yeni OSB ile üretim ve istihdam artacak

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde temeli atılan Uzunköprü Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, bölge ekonomisine yeni bir ivme kazandırmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 400 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilecek projede kurulacak sanayi tesisleri sayesinde 2 bin 500 kişilik yeni istihdam oluşturulması planlanıyor.

TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kısa sürede faaliyete geçmesi hedeflenen organize sanayi bölgesinin, Edirne’nin üretim gücünü artırarak hem yerel hem de çevre illerin ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor. Güçlü sanayi altyapısının oluşmasıyla birlikte Uzunköprü’nün yatırımcılar için daha cazip bir merkez haline gelmesi öngörülüyor.
Stratejik konumu sayesinde Avrupa pazarına yakınlığıyla dikkat çeken bölgenin, dış ticaret hacmine de olumlu katkı sunacağı ifade ediliyor. Yeni yatırımların, üretim ve ihracat kapasitesini artırarak kentin ekonomik büyümesine destek olması bekleniyor.
Edirne genelinde son yıllarda sanayi alanında önemli gelişmeler yaşandığı görülüyor. Özellikle son 23 yılda yapılan yatırımlarla birlikte kentte 4 yeni organize sanayi bölgesi kuruldu ve toplam OSB alanı 4,5 milyon metrekareye ulaştı. Kurulan sanayi bölgelerinde şimdiye kadar 1.255 kişiye doğrudan iş imkanı sağlandı.
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin güçlendirilmesine yönelik destekler de üretim altyapısının gelişmesine katkı sundu. KOSGEB aracılığıyla KOBİ’lere sağlanan yaklaşık 1,2 milyar liralık destek sayesinde toplam yatırım hacmi 60 milyar liraya ulaşan 351 proje hayata geçirildi.
Tarım ve ticaretle öne çıkan Uzunköprü’nün, yeni organize sanayi bölgesiyle birlikte sanayi alanında da gelişim göstermesi bekleniyor. Üretim çeşitliliğinin artması, yeni iş sahalarının açılması ve ekonomik hareketliliğin güçlenmesi hedefleniyor.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte istihdamın artmasının yanı sıra genç nüfusun bölgede kalmasının teşvik edilmesi ve yerel kalkınmanın hız kazanması amaçlanıyor. Yetkililer, yatırımın Edirne’nin sanayi potansiyelini daha ileri seviyeye taşıyacağını vurguluyor.
Yeni yatırımların devreye girmesiyle birlikte Edirne’nin üretim kapasitesinin artması, ihracat imkanlarının genişlemesi ve ekonomik büyümenin daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşması bekleniyor.
Melih Baran