Trakya'da ilk ara tatil sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığınca 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ilk kez hayata geçirilen uygulama kapsamında ilk ara tatilin sona ermesi ile öğrenciler ders başı yaptı.

Trakya'da ilk ara tatil sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 6 Eylül'de yüz yüze ve tam zamanlı eğitime başlayan öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığınca 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ilk kez hayata geçirilen uygulama kapsamında 15 Kasım Pazartesi günü ara tatile girmişti.
Kırklareli'nde 52 bin 972, Edirne'de 54 bin 929, Tekirdağ'da da ise 200 bin 396 okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi sabah saatlerinde okullarına geldi.
Kovid-19 tedbirleri kapsamında okul binalarına alınan öğrenciler derslerine başladı.
Edirne'de Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu'nda eğitim gören Başar Alp Bacıoğlu, bir haftalık tatilin 4 gününü spor müsabakaları nedeniyle Kuşadası'nda geçirdiğini belirtti.
Okulların açıldığı için mutlu olduğunu anlatan Bacıoğlu, evde oturmanın çok sıkıcı olduğunu anlattı.
Kırklareli Hamdi Helvacıoğlu İlkokulunda öğrenciler ara tatil sonrası ders başı yaptı.
Öğrencilerden Mete Erim Yesin, AA muhabirine, okulu ve arkadaşları ile buluştuğu için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.
Tatilin güzel değerlendirdiğini belirten Yesin, "Bu hafta sınavlarımız var, onlara çalışarak değerlendirdim. Ailemlede keyifli vakit geçirdik." dedi.
Tekirdağ'da ara tatilin bitmesinin ardından öğrenciler aileleriyle okullara geldi.
Veliler okul bahçesine alınmazken, öğrenciler maske kontrolünün ardından içeri alındı.
Salgın tedbirleri kapsamında uyarılarda bulunulan öğrenciler daha sonra sınıflarına geçti.

AA