TIR sürücüleri bayramı sınır kapısında karşıladı

Ramazan Bayramı'nı sevdiklerinden uzakta geçirmek zorunda kalanlar arasında TIR sürücüleri de yer aldı. Türkiye'nin dış ticaret yükünü taşıyan sürücüler, bayramı Edirne Kapıkule'deki TIR parkında karşıladı.

TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kapıkule Sınır Kapısı önünde sıra bekleyen sürücüler, bayrama buruk bir şekilde girerken, aileleriyle telefonla görüşerek hasret gidermeye çalıştı. Kimileri yıllardır bayramlarını yollarda geçirirken, bazı sürücüler ise bu duyguyu ilk kez yaşadı.

Macaristan’a gitmek üzere bekleyen Serdar Yüksel, uzun yıllardır bayramları ailesinden uzakta geçirdiğini belirterek mesleğin zorluklarına dikkat çekti. Yüksel, çoğu zaman çocuklarıyla bayramlaşmanın sadece telefon üzerinden gerçekleştiğini ifade etti.

Çekya’ya otomobil parçası taşıyan Mehmet Erel de bayramı evinden uzakta geçirmenin kendisi için hüzünlü olduğunu söyledi. Yıllardır bu işi yaptığını belirten Erel, ailesinde de şoförlüğün yaygın olduğunu ve bu duruma alıştıklarını dile getirdi.

Sürücülerden Abdullah Ermiş ise geçimlerini sağlamak için çalışmak zorunda olduklarını vurgulayarak, bayramı ailelerinden ayrı geçirmenin zor olduğunu ancak mesleklerinin gereği olarak buna katlandıklarını ifade etti.

Kapıkule’de bekleyen sürücüler, bayramın manevi atmosferini meslektaşlarıyla paylaşırken, sevdiklerinden uzakta olmanın hüznünü birlikte yaşadı.