TED Edirne Koleji ve Mustafa Necati İlkokulu'ndan kardeşlik şöleni
Karaağaç Mustafa Necati İlkokulu'nda düzenlenen 'Okul Veli Dayanışma Günü' etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik kapsamında kardeş okul olan TED Koleji öğrencileri Mustafa Necati İlkokulu'nun konuğu oldu. Düzenlenen gösterilerde öğrenciler hem eğlendi hem de birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi.
Haberin Özeti
- • Karaağaç Mustafa Necati İlkokulu’nda düzenlenen “Okul Veli Dayanışma Günü” etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik kapsamında kardeş okul olan TED Koleji öğrencileri Mustafa Necati İlkokulu’nun konuğu oldu. Düzenlenen gösterilerde öğrenciler hem eğlendi hem de birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi.
Karaağaç Mustafa Necati İlkokulu’nda “Okul Veli Dayanışma Günü” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte hem öğrenciler hem de veliler doyasıya eğlendi. Etkinlik alanında kardeş okul TED Edirne Koleji ve Karaağaç Mustafa Necati İlkokulu öğrencilerinin sergilediği halk oyunları gösterileri yoğun ilgi gördü. Türkiye’nin farklı yörelerine ait oyunları sahneleyen TED Koleji öğrencileri, izleyenlere keyifli ve eğlenceli dakikalar yaşattı. Gösteriler sırasında veliler ve öğretmenler öğrencileri uzun süre alkışladı.
Programda yalnızca TED Koleji öğrencileri değil, Mustafa Necati İlkokulu öğrencileri de çeşitli gösterilerle sahne aldı. Şarkılar, danslar ve halk oyunlarıyla renklenen etkinlikte çocukların mutluluğu yüzlerinden okunurken, okul bahçesi adeta bayram alanına dönüştü.
Etkinlik çerçevesinde öğrenciler bir araya gelerek hem yeni arkadaşlıklar kurdu hem de dayanışma ve paylaşmanın önemini yaşayarak öğrendi. Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği programda Edirne kültürünü yansıtan detaylar dikkat çekti.
Karaağaç Mustafa Necati İlkokulu Müdürü Burçin Ateş etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu Edirne’nin geleneksel kültürüyle bir araya getirmek istediklerini söyledi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlikleri çerçevesindeki etkinlikleri Kakava ve Hıdrellez kültürü ile birleştirdiklerini söyleyen Ateş, "Çarşamba gününden itibaren çeşitli etkinliklerle kutlamalarımıza başladık. Daha önce Edirne Lisesi’ni ağırlamıştık, bugün de kardeş okulumuz TED Koleji’nin 2’nci sınıf öğrencilerini misafir ettik. Onların gösterilerinin ardından kendi halk oyunları ekibimiz gösterileri yaptı” dedi.
"KARDEŞ OKULUMUZ TED EDİRNE KOLEJİ İLE BİRLİKTE BU HEYECANI YENİDEN YAŞADIK"
23 Nisan’ı sadece bir güne sığdırmak istemediklerini belirten Ateş, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı şiirler ve şarkılarla kutladık. Bu hafta ise kermesimizle, Hıdırellez ve Kakava etkinliklerimizle bu coşkuyu devam ettirmek istedik. Hem Edirne kültürünü tanıyalım hem de velilerimiz ve kardeş okulumuz TED Koleji ile birlikte bu heyecanı yeniden yaşayalım istedik” ifadelerini kullandı.
Karaağaç Mustafa Necati İlkokulu velisi Lebibe Kanbur, “Baharın gelişini bu şekilde etkinlikle kutladık. TED Koleji’nden de gelen öğrencilerimiz vardı halk oyunları gösterisi yaptılar. Çocuklar için çok değişik bir ortam oldu.” Dedi.
Kardeş okul buluşması, gün sonunda çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona ererken, öğrencilerin neşesi ve ortaya çıkan renkli görüntüler etkinliğe damga vurdu. Halk oyunları gösterilerinin ardından hem öğrenciler hem veliler 9/8'lik ezgilerle gönüllerince eğlenerek günün tadını çıkardı.
Sercan Güder