Özlük haklarına iyileştirme istediler

Kendilerine ‘Sessiz Çığlık Platformu' adını veren ve emekli astsubaylardan oluşan bir grup, Edirne Saraçlar Caddesi PTT önünde basın açıklaması yaptı. Emekli astsubaylardan oluşan grup basın açıklamasında özlük haklarının iyileştirilmesini istedi.

Özlük haklarına iyileştirme istediler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Sessiz Çığlık Platformu’ platformu üyesi emekli ordu mensuplarının bazıları ağızlarına siyah bant takarak, Saraçlar Caddesi PTT önünde basın açıklaması yaptı. 30 ilde eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamalarından bir tanesi de Edirne’de gerçekleştirdi. Düzenlenen basın açıklamasına Gelibolu, Keşan, Hayrabolu, Tekirdağ, Çorlu, Kırklareli, Lüleburgaz’dan TSK’dan emekli astsubaylar katıldı.

Saraçlar Caddesi PTT önünde düzenlenen basın açıklamasında tazminat farklılığı ve emekli maaşlarına iyileştirme istendi. Basın açıklamasını Trakya Tertip Komitesi adına Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Derviş Ekinci ve emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Temel okudu.

E.Asb. Mustafa Temel, silahlı kuvvetlerin ana omurgasını oluşturan, astsubayların, mesai mevhumu gözetmeksizin dağda, taşta, havada, karada, denizde, tatbikatlarda, operasyonlarda bir emirle ölüme giden kişiler olduğunu belirterek, özlük hakları ile ilgili sorunlarının giderilmesi için bir araya geldiklerini söyledi.

“Çözüm istiyoruz”

E.Asb. Mustafa Temel, Göreve başlama derecesinin 9/2 den 8/1 dereceye yükseltilmesini, tazminatların astsubaylara da verilmesini, TSK’de astsubay yetiştiren okulların lisans düzeyine çıkarılmasını,  yüz kızartıcı suçu olmayanlara sicil affı çıkarılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Özlem Ceylan