Onlar bizi, biz onları ağırladık

ETSO, Grodno Heyetini Ağırladı. 3 yıl önce ETSO üyeleri Belarus'ta ağırlandı. Ağırlama sürüyor, ticaret olmuyor.

Onlar bizi, biz onları ağırladık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Ticaret ve Sanayi Odasının turistik  gezilerinin karşılıkları alınmaya başladı. Geçtiğimiz yıl Belarus’u ziyaret eden ve bu güne kadar tek kalem ticari alışveriş yapmayan ETSO üyelerine bu defa Grodno heyeti ziyarete geldi.

Grodno Belediye Başkanı Goi Mechislav, Belarus İstanbul Konsolosu Minich Evgeny, Grodno DEEİ Üreticileri Birliği Başkanı Savanest Dimitri ve Milk World Genel Müdürü Anikeeva Marina Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren ile bir araya geldiler.

2014 yılında Belarus'a yapılan ziyaret esnasında Edirne ve Grodno şehirleri arasında iş birliği protokolü imzalandığı ve bu kapsamda çalışmalara devam edilerek Grodno heyetini Edirne'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Zıpkınkurt ilk olarak Edirne'nin ticari, tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgi verdi.

Zıpkınkurt "Öncelikle şehrimize hoşgeldiniz, sizleri burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Grodno ziyaretimizden bu yana ortak çalışmalarımızı gözden geçirerek, başta turizm olmak üzere iki ülkenin ticari hacmini geliştirmek adına çalışmalarımıza yenilerini eklemeyi amaçlıyoruz.Ziyaretiniz kapsamında Edirneyi gezecek ve İlimiz hakkında bilgi sahibi olacaksınız. İlimiz ekonomisi tarım, turizm ve ağırlıklı olarak konfeksiyon sanayisine dayalı. Bu doğrultuda sizlerden gelecek öneriler ve ilginizi çeken iş kollarında gerçekleştireceğiniz talepler bizler için çok değerli." dedi.

Grodno Belediye Başkanı Goi Mechislav "Yoğun çalışma programınız kapsamında bizleri ağırladığınız için teşekkür ederiz. Bizler ticaretin gelişmesi adına yapılan ziyaretleri fırsat olarak görüyoruz. Bu kapsamda ülkemizde düzenlediğimiz organizasyonlarda Türk işadamlarını görmekten mutluluk duyarız." dedi. Belarus'ta süt çiftlikleri olduğunu, kaliteli makinalar ve iyi ekipmanlar ile süt üretimi konusunda ileri seviyede olduklarını belirten Mechislav bu konuda Türkiye ile çalışmak istediklerini belirtti.

Ziyaret iki şehrin kendine özgü hediyelerin karşılıklı olarak takdim edilmesi ile son buldu.

Haber Merkezi