Metruk binalara 'tadilat' müjdesi

Sabuni Mahallesi sakinleri metruk ve tescilli binaların yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu gerekçeşiyle geçtiğimiz yıl yıkılması ya da restore edilmesi için imza kampanyası başlatmış ve valiliğe dilekçe vermişti. Yaptıkları çalışmaların ses getirdiğini belirten Mahalle Muhrarı Aykut Yaman, mahalledeki üç tarihi yapının 4-5 ay içerisinde yıkım veya tadilat işlemine  başlanacağının müjdesini verdi.

Metruk binalara 'tadilat' müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sabuni Mahallesi Mutarı Aykut Yaman, Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan'ın geçtiğimiz hafta kendisine yaptığı ziyarette yıkılmakta olan tarihi binalarla ilgili müjdeli haberler verdiğini söyledi. Mahalledeki üç tarihi eski binanın 4-5 ay içerisinde yıkım veya tadilat işlemine başlanacağını belirten Yaman, verdikleri mücadelenin ses getirdiğini aktardı.

Sabuni mahallesinde tehlike saçan ve ağaçlarla kaplanmış olan metruk binalarda mahalle muhtarı Aykut Yaman ve mahalle sakinlerinin çabası üzerine onarım başlayacak. 4-5 ay içerinde tehlşke saçan ve kötü görüntü oluşturan metruk binaların onarım veya yıkım işlemine başlanmasıyla birlikte mahalle, uzun yıllardır beklediği görünüme kavuşmuş olacak.

ç tarihi yapının tadikatına başlanacak'

Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan ile birlikte yıkılmakta olan tarihi yapıları dolaştıklarını ifade eden Muhtar Yaman; 'özellikle bizim işletmemizin önünde bulunan ve ağaçlarla kaplanmış olan eski yapının da işlem yapılmak üzere sıraya koyulduğunun müjdesini aldık. 4-5 ay içerisinde yıkım ve tadilata başlanacak olması bizleri çok mutlu etti. Mahallemizde bununla beraber daha üç binanın tadilatının yapılacağını söyledi. Bu konuda yaptıkları değerlendirmeden dolayı emeği geçenlere mahallemiz adına teşekkür ediyorum' dedi.

'İşlevsel hale getirilerek Edirne'mize kazandırılacak'

Sabuni Mahallesi'nin konumunun çarşı merkeze yakın olması nedeniyle bu yıkık yapıların gelen turistleri ve yoldan geçenleri korkuttuğunu hatırlatan Yaman; 'Sanki her an birisinin üzerine yıkılacakmış gibi olması tehlike saçıyordu. Bu yüzden biz de bu konuda uzun bir süreden beri çalışma yapıyorduk. Yaptığımız çalışmalar ve verdiğimiz imzalar ses getirdi. Taleplerimizi ilettik işlemler hızlandırılmış oldu. Mahallemizde 1 buçuk yılda çok değişiklik yaptık. yapmaya da devam edeceğiz. En kısa sürede çalışmalar başlayacak ve bu tarihi yapılar işlevsel hale getirilerek Edirne'mize kazandırılacak" ifadelerine yer verdi.

'Turistlerin ilgi odağı haline gelecek'

Bu yıkılan yapıların yerine tarihi butik otel yapılmasının planlandığını dile getiren Muhtar Yaman; "Edirne turizm şehri olduğu için bu şekilde bir düşünce olması güzel oldu diye düşünüyoruz. Bu sayede kötü görüntü ortadan kalkınca kentimiz daha fazla turistlerin ilgi odağı haline gelecek" dedi.

Özlem Ceylan