'En ucuz yakıt'

GAZDAŞ, doğal gaz kullanarak sağlanabilecek tasarrufun detayları ve doğal gaz dönüşümünün nasıl kolay ve güvenli bir şekilde yapılabileceği konusunda bilgi paylaştı.

'En ucuz yakıt'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GAZDAŞ Trakya Bölge Direktörü Tamer Akaslan, doğal gazın ucuz yakıt olma özelliğini korumanın yanında çevreci, konforlu ve verimli olması nedeniyle tüm Türkiye’de en çok tercih edilen yakıt olduğunu açıkladı. Isıl değerler karşılaştırıldığında kömürün doğal gazdan yüzde 25, akaryakıtın yüzde 110, elektriğin ise yüzde 300 daha pahalı olduğunu belirten Akaslan “Mutfak ya da banyo ihtiyaçları için kullanılan 12 kg tüpün fiyatı 80 TL düzeyinde iken, aynı ihtiyaçlara yönelik kullanılabilecek doğal gazın bedeli sadece 18 TL. Basit bir karşılaştırmayla yılda 18 tüp kullanan bir ailenin doğal gaza geçiş sağlayarak yılda 1100 TL’den fazla tasarruf etmesi mümkün. Isınma amaçlı kullanılan kömür yerine doğal gazın tercih edilmesi halinde ise bu tasarruf oranı yıllık 1500 TL’ye kadar çıkabilir”dedi.

Doğal gazın ayrıca diğer yakıtlarla kıyaslanamayacak kadar konforlu olduğunu da ifade eden Akaslan, doğalgaz kullanılan bir dairede bütün odalar dengeli olarak ısıtılabilirken, kömürle ısınan dairede sadece sobanın bulunduğu odanın tam olarak ısıtılabildiğini söyledi. Doğal gaz ile ısınmada otomasyon sistemlerinin olması sayesinde kömürde yaşanan az veya çok ısınma durumlarının doğal gazda yaşanmadığını belirten Akaslan, “Doğal gazın ısıl verimi kömürden çok yüksektir. Kömürün ısıl değeri 4500-6500 Kcal iken, doğal gazın ısıl değeri 8250-9500 Kcal aralığında değişmektedir. Dolayısıyla doğal gaz, yandığında kömüre göre neredeyse iki katı daha fazla ısı enerjisi üretmektedir ve çok daha iyi ve verimli bir ısıtma sağlamaktadır” diye konuştu.

DOĞAL GAZA GEÇMEK İSTEYENLERE FAİZSİZ 18 AY VADELİ KREDİ KOLAYLIĞI

Trakya bölgesinde hali hazırda 306 bin BBS aboneye doğal gaz hizmeti sunduklarını aktaran GAZDAŞ Trakya Bölge Direktörü Tamer Akaslan“GAZDAŞ olarak Trakya’daki tüm vatandaşlarımızı ekonomik, konforlu ve çevreci yakıt olan doğal gazdan faydalandırabilmek için son 10 yılda 250 milyon dolardan fazla yatırım yaparak Trakya genelinde 2500 kilometrelik bir doğal gaz altyapısı oluşturduk. Şu anda Trakya’da doğal gaz konforunu yaşayan 306 bin BBS abonenin yanında 150 bin BBS potansiyel abone de konutları veya iş yerlerinde gerekli dönüşümü sağlayarak hemen doğal gaz kullanmaya başlayabilir. GAZDAŞ olarak biz bu potansiyel müşterilerimiz için geçişi kolaylaştırmak adına Şekerbank ile birlikte EKOkredi imkanı sunmaya başladık. Doğal gaz dönüşümü yaptırmak isteyen vatandaşlarımız isterlerse 0 faizle 18 aya kadar vadeli kredi imkanından yararlanabilecekler” açıklamasında bulundu.

Akaslan, doğal gaz dönüşümü sırasında veya tadilat işlemlerinde abonelerin can ve mal güvenliklerinin sağlanabilmesi ve mağduriyet yaşanmaması için yapılacak işlemlerin sadece GAZDAŞ tarafından yetkilendirilmiş sertifikalı firmalar tarafından yapılmasının yasal zorunluluk olduğuna da dikkat çekti.

Doğal gaz dönüşümüyle ilgilenen vatandaşlar GAZDAŞ bölge ve işletme müdürlüklerine giderek veya 444 9 429 nolu telefonu arayarak destek alabilirler.

Haber Merkezi