El emeği göz nuru ürünler, depremzedelere destek için satışa sunuldu

Edirne'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Saraçlar Caddesi'nde açılan kermes, gelirlerinin depremzedelere bağışlanacak olması dolayısıyla yoğun ilgi gördü.

El emeği göz nuru ürünler, depremzedelere destek için satışa sunuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte Belediye Başkanı Recep Gürkan bir konuşma yaptı.

 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Edirne'de de yardım seferberliği başlatıldı. Depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlamak amacıyla çeşitli destekler sağlanırken, bir destek de Edirneli kadınlardan geldi. El emeği göz nuru ürünlerini satışa çıkaran kadınlar, depremzedelere destek olmak için hazırladıklarını görücüye çıkardı.

Edirne Belediyesi öncülüğünde düzenlenen kermese kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve dernekler de destek verdi. Kermesin tüm gelirinin depremden zarar gören vatandaşlara bağışlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirneli kadınlarımız bir kez daha yüreklerinden gelerek yaptıkları dayanışmayı ortaya koyuyorlar. Dayanışma yaşatır, diyerek bu çabalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Edirnelilerin depremden etkilenen kentlere yardım için tüm imkanlarıyla seferber olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, Afetzedelere destek amaçlı güzel bir kermes hazırlandığını ve herkesin çok emek verdiğini aktardı.

Ailedeki taşıyıcı kolonun anne olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Kadın, evladını nasıl yetiştirirse o evlat yaşam boyu o çizginin üzerinde ilerler, o kuralların, o kriterlerin içerisinde ilerler. O yüzden hep şunu savunduk. Cumhuriyet, 100 yıldır bunu savunuyor. Kadının olmadığı bir toplumun kalkınması mümkün değil. Kadının erkeklerle eşit şartlarda ve eşit haklarda olmadığı bir toplumun ilerlemesi mümkün değil. O yüzden kadınların en önemli görevi toplumun bütün dinamiklerini, bütün parametrelerini, kriterlerini belirlemeleri ve bunları yaşama geçirmeleri. Kadının olmadığı bir yerde zarafet olmaz, kadının olmadığı yerde nezaket olmaz, kadının olmadığı yerde asalet olmaz, güzellik olmaz, incelik olmaz. Kadın yaşamı düzenleyen bir varlıktır” dedi.

"Dayanışma yaşatır diyerek katkıda bulunmak istedik"

Kadının bağlayıcılığı ile toplayıcılığını feyiz alarak depremde zarar gören ailelere yardım için bir kermes düzenlediklerini söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, "Belediyemizin kadın ve aile hizmetleri müdürlüğünün koordinasyonu ile düzenlediğimiz kermeste bize belediye personelinin haricinde Türk Kültürü Üretim Geliştirme Merkezi, Mor Ev Kadın Atölyesi, Emek Pazarı gibi bünyemizde bulunan bizimle beraber çalışan kadınların desteğiyle kermes hazırladık. Çok küçük bir katkıda olsa dayanışma yaşatır diyerek depremzedelerimize katkıda bulunmak için kermeste ürünlerimizin satışlarını yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, eşi Esra Gürkan ile birlikte kermesi gezerek, kermese katkıda bulunan kadınlara teşekkür etti.

Kermesi Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık'ın eşi Dilek Kırbıyık, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ve Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tezcan Fidan da ziyaret etti. Kermeste ürünlerini satışa sunan kadınlarla sohbet eden Kırbıyık, alışveriş yaparak emeği geçenlere teşekkür etti.

Özlem Ceylan-Dilek Şahin