Edirne'de yapılacak TOKİ'ler Sahiplerini Buldu

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi 'İlk Evim, İlk İş Yerim' çerçevesinde Edirne'ye yapılacak olan konutların kura çekimleri gerçekleştirildi.

Edirne'de yapılacak TOKİ'ler Sahiplerini Buldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği BakanlığıileToplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliğinde başlatılan ve Kahramanmaraş depremleri nedeniyle ertelenen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi çerçevesinde Edirne'de kura çekimi gerçekleştirildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler nedeniyle ertelenen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi"İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi çerçevesinde Edirne’de yapılacak olan konutların kura çekimleri Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen kura çekimleri saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Vatandaşlar heyecanla kura çekimlerini izledi.

İlk kurayı çeken ve çekilişin hayırlı olmasını dileyen AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, “Rabbim sağlıkla, sıhhatle, huzurla içinde oturmayı nasip etsin” dedi.

İkinci kurayı çeken AK Parti İl Başkanı Belgin İba, “Rabbim inşallah herkesin gönlüne göre verir. Hayırlı, uğurlu olsun. En güzel günlerde o evlerde yaşamanız dileğiyle” dedi.

Üçüncü kurayı çeken Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin de kura çekiminin hayırlı olmasını diledi.

"Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin"

Oğlu Emrah Küçükler için çekilişe katılan Sibel Sana, “Cumhurbaşkanımız, ölene kadar başımızda kalsın. Allah bin kat razı olsun. Oğlum için geldim, engelli oğlum var. Kiradaydı, durumu kötü ve engelli. Allah, Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Çok sevindim” dedi.

Gazi kategorisinden çekilişe katılan Mehmet ve Sabahat Yıldırım çifti çekiliş sonucu adının çıkmasına sevindiğini belirtti.

Kendilerine çıkmasına çok sevindiğini belirten Sabahat Yıldırım, "Torunum için sevindim. 16 yaşında erkek torunum var. Çok istedi. Onun şansına oldu” dedi.

Edirne ve ilçelerinde yapılacak toplam bin 363,2+1 ve 3+1 konutların hak sahipleri kura ile belirlendi.

Yapılan kura çekimi ile Edirne Merkez, Keşan, İpsala, Enez, Keşan, Süloğlu ve Uzunköprü için isim listesi belli oldu. "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi çerçevesinde Edirne il merkez ilçesi Hadımağa mevkii 120, Keşan Yenimahalle 293, Yenimuhacır 156, Enez 142, Süloğlu 120, Uzunköprü Mescit Mahallesi 106,Kırcasalih 90, İpsala Bayrambey mahallesi 60 konutun hak sahibi belirleme kurası gerçekleştirildi.

Edirne'de yapılacak bin 363 konut için 18 bin 662 kişi başvuru yaptı. TOKİ kura çekimi sonuçları, e-Devlet şifresi ve T.C kimlik numarası ile sorgulanarak öğrenilebilecek.

Başvuru sayısı konut sayısından az olan Esetce,Yenikarpuzlu ve Subaşı beldeleri için kura çekimi yapılmadı. Bu nedenle sadece bin 141 konutun kurası çekildi.

Özlem Ceylan