Düşman işgalinden kurtuluşu kutlanıyor

 Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla kortej düzenlendi.

Düşman işgalinden kurtuluşu kutlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Süleymanpaşa Belediyesince düzenlenen ve Köprübaşı mevkisinden başlayan korteje katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla Valilik önüne yürüdü.

Korteje Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yıldırım, kortej sonunda yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın kurtuluş gününü kutlayarak, "Allah bir daha Kurtuluş Savaşı mücadelesi vermek mecburiyetinde bırakmasın ama biz öleceksek, başkalarının bizim için ölüm dediği, bizim için şehitliktir. Kalacaksak da özgür kalacağız. Bu vatanda her zaman başı dik bir vaziyette yaşamaya devam edeceğiz. Bu bayrak her zaman gönderde kalacak, hiçbir zaman inmeyecek. Bu ezanlar hiçbir zaman susmayacak." dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de ülkenin birlik ve beraberliğinin devam edeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"99 yıl önce bugün bizim atalarımız bize bu toprakları emanet etti. Bizler bu kutsal topraklarımızın düşman botunda çiğnenmemesi için ezanların susmaması için çalışacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece, Allah'ın izniyle topraklarımız üzerine hesap yapanların bütün oyunlarınız bozduk, bozmaya da devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından Savaş Gencer Bandosu konser verdi.