Depremin etkileri pazara da yansıdı

Edirne'de her hafta Cuma Günü kurulan ve dolup taşan Ulus Pazarı'nda bu hafta sessizlik hakim oldu. Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde etkili olan deprem dolayısıyla Türkiye yasa büründü. Pazar esnafı da bu hafta depremin üzüntüsü ile sessiz bekleyişini sürdürdü.

Depremin etkileri pazara da yansıdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde etkili olan depremin yıkıcı etkileri devam ediyor. Deprem bölgesinin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanında çaresizlik ve acılı bekleyiş başladı. Vatandaşlar depremzedeler için tek yürek olurken, her hafta müşterilerine seslenen pazar esnafı da bu hafta sessizliğe büründü.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan, 10 ili etkileyen depremler Cumhuriyet tarihinin en acı olayı olarak kayda geçti. Depremler 10 ilin yanı sıra yurdun tümünü olumsuz etkiledi.Olumsuzluktan etkilenen noktalardan bir tanesi de Edirne’de birçok kez yoğunlukla gündem olan Ulus Pazarıydı.

Pazar esnafının bazıları yardım çalışmalarına katılırken, bazıları ise yakınları ve ailesi için bölgeye gitti. Edirnelilerin de kentte sürdürülen yardım çalışmaları ve kampanyalara destek olmasıyla birlikte pazar boş kaldı.Ulus Pazarı’nda hâkim olan sessizlik, depremin belirli bir bölgede olmasına rağmen tüm Türkiye'yi olumsuz etkilediğini de gözler önüne serdi.

Özlem Ceylan