Çiğ süt destek primi 2,5 kat arttırıldı!

Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatının 7,5 liradan 8,5 liraya yükseltildiğini duyurdu.

Çiğ süt destek primi 2,5 kat arttırıldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çiğ Süt destek primlerinin 2,5 kat artırılmasının üreticiye hayırlı olması ve bereketli olması temennisinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla çiğ süt destek primini 2,5 katına arttırdıklarını müjdeledi. Bakan Kirişçi, "14 Ekim'den itibaren çiğ süt fiyatı üreticinin eline 8,50 TL geçecek şekilde belirlenmiştir. Bakanlığımızca Ekim-Aralık dönemi için 20 kuruş ödemesi planlan çiğ süt destek primi de 2,5 katına arttırılarak 50 kuruşa yükseltilmiştir. Böylece üreticimizin eline litre başına net olarak en az 9 TL geçecektir” ifadelerine yer verdi.

Ulusal Süt Konseyi (USK) çiğ süt tavsiye fiyatının, 14 Ekim itibarıyla üreticinin eline litre başına net 8,5 lira geçecek şekilde belirlenmesine karar verildiğini duyurdu.

Ulusal Süt Konseyi’nin internet sitesinde yer alan duyuruda, "14 Ekim 2022 tarihinden geçerli olmak üzere, yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatının üreticinin eline litre başına net 8,5 lira geçecek şekilde belirlenmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca,  üretici tarafından karşılandığı takdirde, soğutma, nakliye ve diğer cari giderlerin üreticiye ilave olarak ödeneceği de belirtildi.

Burcu Temel