Çanakkale'de Memur-Sen üyeleri bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin suç duyurusunda bulundu

Çanakkale'de Memur-Sen üyeleri, bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

Çanakkale'de Memur-Sen üyeleri bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin suç duyurusunda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

 

Adliyeye gelerek emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulunan sendikanın Çanakkale Temsilcisi Suat Özen, yaptığı konuşmada, kendisini millet iradesinin üzerinde gören bir grup emekli amiralin vesayet dönemlerine özlem duyan bir açıklama yayınladığını söyledi.

Bunun millete muhtıra verilen dönemlerden kalmış köhne bir zihniyetin hazırladığı bir açıklama olduğunu belirten Özen, "Silahlı kuvvetler dahil olmak üzere devletin kurumlarının milletin hizmetinde olmasından duyulan rahatsızlık açık edildi." diye konuştu.

Darbenin her türlüsüne karşı olduklarının altını çizen Suat Özen, şöyle devam etti:

"Vesayet virüsünden kurtulamamış, ihanet zehrini damarlarından atamamış bir kısım mütekait askerin sözde beka endişesi kisvesiyle siyasete müdahale etme cüretleri, milletin gözünde ihanetin, akılsızlığın ve ahlaksızlığın göstergesidir. Halbuki ülkenin bekasını, milletin egemenliğini tehlikeye sokan şey 10 yılda bir yapılan darbelerdir. Bu darbelerle milletin kayaklarının nasıl sömürüldüğü, ülkenin dış mihrakların operasyon sahası haline nasıl getirildiği milletin malumudur. Unutulmamalıdır ki 15 Temmuz gecesi darbeyi önleyen, darbecilere meydanları dar eden millet, Türkiye'nin tarihinden vesayetin izlerini, yarınından muhtıra ve darbe fikrini söküp atmıştır. Bütün darbe heveslileri, vesayet sevdalıları bilmelidir ki, 250 şehidimizin kanıyla 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı yazılan manifesto bu ülke için sadece bir milat değil, kanla imzalanmış bir ahittir."
AA