Bildiş, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü mesajı yayımladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Bildiş mesajında, 'Vatan toprağı ve kutsal saydığı değerler uğruna toprağa düşmeyi göze almış bir milletin asla geçilemeyeceğini bütün dünyaya ilan ettiği bu zafer, gelecek nesiller boyunca da her zaman gururla anılacaktır.' İfadelerine yer verdi.

Bildiş, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü mesajı yayımladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TEMAD Edirne İl Başkanı Bildiş mesajında, kazanılan zaferin bir milletin kaderinin değil, tarihin de akışının değiştiğini belirtti.

Bildiş, tarihe sadece büyük milletlerin iz bırakabileceğini aktardı ve şöyle devam etti:

    “Vatan toprağı ve kutsal saydığı değerler uğruna toprağa düşmeyi göze almış bir milletin asla geçilemeyeceğini bütün dünyaya ilan ettiği bu zafer, gelecek nesiller boyunca da her zaman gururla anılacaktır. Çanakkale’ de geçilmez yapılan sadece bir toprak parçası değil, Türk’ün bağımsızlık ve istiklalidir.  O gün olduğu gibi gelecekte de bu aziz milletin mabedinin göğsüne namahrem elinin değmesine sonsuza kadar müsaade etmeyeceğinin açık bir ilanıdır. Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşımız ‘da kazandığımız zaferlerin sonucunun, günümüz jeopolitik yapılanmasında belirleyici ve önemi her geçen gün artan bir rol üstlendiği açıkça görülmektedir.”

Toprakları yurt yapanın şehitler ve gaziler olduğunu ifade eden Bildiş, vatan için canını feda edenleri hiçbir zaman unutmayacaklarını ve emanetlerine sahip çıkacaklarını vurguladı.

Hür ve bağımsız bir ülkede yaşam olanağı sağlayan, bu uğurda mücadele ederken canlarını feda eden bütün şehitlere ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün gazilere Allah’tan rahmet dileyen Bildiş,  hayatta olan gazilere ve bütün şehit yakınlarımıza saygı ve minnet dilenlerini sundu.