Atölyede eğitim, hayata hazırlık
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Küçük Ustalar Hayatı Öğreniyor' projesi kapsamında, Şehit Asım İlkokulu ek binasında kurulan Yaşam Becerileri Atölyesi öğrencilerle buluştu. Atölye, çocukların günlük yaşamda ihtiyaç duyacakları becerileri erken yaşta kazanmasına olanak sağlıyor.
Haberin Özeti
- • Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Küçük Ustalar Hayatı Öğreniyor” projesi kapsamında, Şehit Asım İlkokulu ek binasında kurulan Yaşam Becerileri Atölyesi öğrencilerle buluştu. Atölye, çocukların günlük yaşamda ihtiyaç duyacakları becerileri erken yaşta kazanmasına olanak sağlıyor.
Uygulamalı eğitim modeliyle dikkat çeken atölyede öğrenciler, teorik bilginin yanı sıra birebir deneyimleyerek öğrenme fırsatı yakalıyor. Bu sayede çocukların hem özgüvenleri gelişiyor hem de sorumluluk alma bilinci güçleniyor.
“Günlük Yaşam Becerileri Evi” konseptiyle hazırlanan alanlarda öğrenciler; oyuncak düzenleme, ütü yapma, çamaşır yıkama ve perde takma gibi günlük hayata dair temel işleri öğretmenleri eşliğinde uygulamalı olarak öğreniyor.
Proje kapsamında Kadripaşa İlkokulu 4/C sınıfı öğrencileri de öğretmenleri Güldeniz Agun rehberliğinde atölyeyi ziyaret etti. Öğrenciler, farklı alanlarda yeni beceriler edinirken aynı zamanda eğlenceli ve öğretici bir deneyim yaşadı.
Atölyede yer alan “Neşeli Mutfak” bölümünde yemek hazırlama ve sofra kurma, “Pratik El Becerileri Atölyesi”nde el işi ve temel dikiş uygulamaları, “Minik Marangozlar Atölyesi”nde ise basit tamir işleri öğretiliyor. Bu çalışmalar sayesinde çocuklar, günlük hayatta karşılaşabilecekleri durumlara çözüm üretmeyi öğreniyor.
Hayata hazırlayan proje ile öğrenciler erken yaşta üretmenin ve başarmanın mutluluğunu yaşarken, geleceğe daha donanımlı bireyler olarak yetişiyor.