AFAD destekli eğitimle yeni ekip sahaya hazır
Edirne'de afet ve acil durumlara müdahale kapasitesini güçlendirmek amacıyla Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAG AME) Edirne Temsilciliği bünyesinde su üstü arama kurtarma ekibi oluşturuldu.
Haberin Özeti
- • Edirne’de afet ve acil durumlara müdahale kapasitesini güçlendirmek amacıyla Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAG AME) Edirne Temsilciliği bünyesinde su üstü arama kurtarma ekibi oluşturuldu.
Sel ve taşkın gibi su kaynaklı afetlerde hızlı ve etkili müdahale sağlamak hedefiyle kurulan ekip, alanında görevli personelden oluşurken, ilk eğitimlerini AFAD ekiplerinden aldı. Eğitim sürecinde ekip üyelerine bot kullanımı, su üstü arama kurtarma teknikleri, güvenli müdahale yöntemleri ve ekip içi koordinasyon konularında kapsamlı bilgiler verildi.
MAG AME Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Temsilcisi Tuğberk Emre Aktaş, yeni kurulan ekip ile birlikte envantere dahil edilen kurtarma botunun operasyonel gücü önemli ölçüde artırdığını belirtti.
Aktaş, yapılan eğitimler ve sağlanan ekipman desteğiyle bölgedeki afetlere hazırlık seviyesinin daha üst noktaya taşındığını vurgulayarak, “Her türlü afet ve acil durumda görev almaya hazırız. Ekibimizi düzenli eğitim ve seminerlerle sürekli geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
İpek Esma Çeşme